Ereschepen Freddy Verbeke gaat memoires schrijven

TEMSE – De Temsese gemeenteraad nam maandagavond 28 augustus afscheid van Freddy Verbeke (CD&V), die na 28 jaar en acht maanden als schepen uit de politiek stapt nu hij 70 jaar is geworden. Hij kreeg meteen de titel van ere-schepen mee.

Tijdens de gemeenteraad werd bekend dat Freddy Verbeke zijn memoires gaat schrijven en daarbij zal hij de steun krijgen van de gemeente. Aan stof om te schrijven, is er geen gebrek want naast zijn politieke loopbaan, met volgens de schepen zelf de waterbeheersing in Temse als absoluut hoogtepunt, legde hij ook een bijzonder traject af. Daarvoor werd hij door de gemeenteraad bij monde van burgemeester Luc De Ryck (CD&V) uitvoerig geprezen.

“Hij is het prototype van de selfmade man, want hij moest noodgedwongen op zijn vijftiende de school verlaten en aan het werk gaan. Hij was een uitzonderlijk schepen met een uniek palmares en als schepen van Ruimtelijke Ordening werd hij de architect van het hedendaagse Temse. Hij was gedreven en gepassioneerd, sociaal bewogen en een man van het volk, met een sterke visie en dossierkennis. IJzersterk maar als mens tegelijk heel emotioneel”, prees de burgemeester.

Het was dan ook een ontroerde ereschepen die de lofbetuigingen van de burgemeester en de fractievoorzitters van alle partijen in ontvangst nam.

Als schepen van Ruimtelijke Ordening werd hij opgevolgd door partijgenoot Eddie Van der Vieren (68), die dus nu de laatste anderhalf jaar van deze legislatuur voor zijn rekening neemt.

Bron: HN/GVA – GVH

Freddy Verbeke en zijn echtgenote werden in de bloemetjes gezet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *