Solotentoonstelling ‘A See of Green’ Willem Boel in de Dacca Loft

TEMSE – Komende zaterdag 2 september opent de solotentoonstelling ‘A SEE OF GREEN’ van Willem Boel in de Dacca Loft, in de Kasteelstraat.
Het project wordt georganiseerd door de gemeente Temse i.s.m. de Culturele Vereniging Spirit en loopt tot en met 24 september 2017.
Iedereen is welkom tot 24 september

In 1990 ontdekte Jan Hoet deze locatie, een zolderverdieping in de voormalige fabrieksgebouwen van de NV Dacca in Temse tijdens de voorbereidingen voor zijn legendarische tentoonstelling Ponton Temse.
Sindsdien worden hier op regelmatige basis tentoonstellingen georganiseerd, ondersteund door de gemeente en een groep geëngageerde kunstliefhebbers.

Deze tentoonstelling, getiteld ‘A SEE OF GREEN’, is de eerste solotentoonstelling van Willem Boel in België.
Hij toont er vier monumentale werken, drie recente stukken en één werk dat hij specifiek voor deze locatie heeft geconcipieerd.

In 2015 werd Willem Boel geselecteerd voor de Grand Prix op het prestigieuze Salon de Montrouge, waarna een tentoonstelling volgde in Palais de Tokyo in Parijs. Hij presenteerde in 2016 onder meer het veelbesproken werk ‘Cage John’ op uitnodiging van de organisatie 123-piano onder de Stadshal in Gent (nu geïnstalleerd op het dak van Dok Noord in Gent). In 2018 staat een residentie in Casa Wabi in Mexico op het programma.

In oktober van dit jaar opent in Montrouge te Parijs opnieuw de Biënnale van de Jeune Création européenne, waarvoor Boel dit jaar als ambassadeur optreedt, na 2 jaar eerder als laureaat te eindigen. Hij toont er ditmaal zelf een imposante installatie van 11 meter hoog en 9 meter breed .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *