Extra verkeerscontroles aan de schoolpoort

TEMSE – Naar aanleiding van het begin van het nieuwe schooljaar zal de politiezone Kruibeke-Temse extra verkeerscontroles uitvoeren aan de schoolpoorten en in de omgeving van de scholen.

“We stellen jammer genoeg vast dat aan de schoolpoorten door de ouders regelmatig fout wordt geparkeerd waardoor de verkeersveiligheid van de kinderen in het gedrang komt”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Parkeren op het fietspad, trottoir en op het zebrapad is dagelijkse kost en zal vanaf 1 september onmiddellijk worden beboet.”
Tevens zal er extra aandacht worden geschonken op het dragen van de veiligheidsgordel.

“Ook hier stellen we vast dat sommige kinderen gewoon rechtstaan in de wagen”, klinkt het. “Onze eerste bezorgdheid is en blijft de veiligheid van de kinderen. Daarom ook deze oproep aan alle ouders:  Voor de verkeersveiligheid van uw kind, geef het goede voorbeeld : niet parkeren op zebrapaden of trottoirs, snelheid aanpassen en de gordel dragen. “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *