Denzel, Mathias en Koen organiseren carnavalsbal… door gebrek aan cafés: “Een plaats om een feestje te bouwen na de stoet”

STEENDORP – Op 18 februari organiseert het team van de vzw Looz It voor de tweede keer een carnavalsbal in de Mosterdpot in Steendorp. “We hebben een hart voor carnaval”, klinkt het bij Koen Gorrebeeck van Looz It.

Carnaval leeft in Steendorp, dat is zeker. Jaarlijks wordt een heuse stoet op poten gezet en viert het dorp feest. De drie leden van vzw Looz It, Denzel Van Hoyweghen, Mathias Baeyens en Koen Gorrebeeck,willen het feest in hun dorp in leven houden.

“Helaas zijn er de laatste jaren minder en minder cafés in het dorp. Van de zeven cafés die er tien jaar geleden waren, blijft er nu nog maar één over”, vertelt Koen. “Het zou jammer zijn als de aanwezigen voor carnavalsstoet nadien geen plaats meer zouden hebben om een feestje te bouwen. Daarom besloten we in 2020 in de Mosterdpot ons eerste carnavalsbal 2.0 te organiseren. Na een paar coronajaren volgt nu op 18 februari carnavalsbal 2.1.”

Eigen initiatief

De insteek bij de oprichting van de vzw acht jaar geleden was om lokale dj’s de kans te geven hun talent in eigen streek te ontplooien. Jaar na jaar groeide de vzw en werden ze gevraagd om op diverse lokale events, zoals het BK Cyclocross en Repmond Rock, het geluid, licht en podium te voorzien.

“Het carnavalsbal is echter ons eigen initiatief. Met lokale schlagertalent Patrick De Deken en Yves Seghers hopen we dat carnaval dit jaar een knaller van formaat wordt”, klinkt het bij de organisatie. (Bron+foto: HN/Pieter Van Hecke)

Vzw Looz It organiseert opnieuw een carnavalsbal op 18 februari. Vlnr: Denzel Van Hoyweghen, Mathias Baeyens en Koen Gorrebeeck — © pvs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *