Ook topchefs uit Temse nemen deel aan Jong Keukengeweld: “Jongeren de kans geven om gastronomisch te dineren”

TEMSE – Temse is goed vertegenwoordigd bij Jong Keukengeweld. Tom Vermeiren (35) van Wiflord T én het duo Jonas (28) en Maarten (29) zorgen voor betaalbare gastronomie aan jongeren. “Het geeft voldoening om een jong publiek te leren kennismaken met fine dining.”

Jong Keuken geweld is een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. Hun doel is topgastronomie, zonder stijf gedoe, toegankelijk te maken voor een jong publiek tussen 18 en 30 jaar oud. Ze willen eveneens jonge chefs onder de aandacht brengen. Lekker eten voor en door jongeren voor een voordelige prijs van 59 euro voor een driegangenmenu.

Driegangenmenu aan voordelige prijs

Van de 54 deelnemende restaurants in Vlaanderen zijn er twee uit Temse. Allebei zijn ze gelegen op de Wilfordkaai. Het kookduo Maarten (29) en Jonas (28) van Bar Coupé, gevestigd in het authentieke Temsica, doet voor de eerste keer mee. Maar meedoen kan niet zomaar.

“We werden geselecteerd door een jury die hier onaangekondigd kwam dineren”, vertelt Jonas. “We zijn blij dat we bij de selectie zijn. Het geeft ons de kans een nieuw en jonger publiek aan te spreken. Het leven wordt met de dag duurder en dat merken vooral de jongeren in hun portemonnee. Met Jong Keukengeweld geven we hen toch de kans om te genieten van gastronomisch driegangenmenu aan een voordelige prijs.”

De jeugdvrienden, geboren en getogen in Temse, zijn koks in hart en nieren.

“We wisten al van jongs af aan dat we kok wilden worden”, vertelt Maarten. “De coronaperiode gaf ons echter een duwtje in de rug om samen Bar Coupé op te starten. We kookten veel samen en daagden elkaar uit. We vullen elkaar heel goed aan dus het was snel duidelijk dat we samen iets zouden starten.” Bij Bar Coupé kan je terecht voor fine dining op een toegankelijke manier, voor ieders portefeuille. “Daar zit grotendeels het succes van onze zaak”, vertelt Maarten.

Links: Jonas en Maarten van Bar Coupé: “We zijn blij dat we bij de selectie zijn. Het geeft ons de kans een nieuw en jonger publiek aan te spreken.”
Rechts: Tom Vermeiren van Wilford T. doet een laatste keer mee aan Jong Keukengeweld omdat hij dit jaar 35 jaar is, de maximumleeftijd. — © pvs

Vaste waarde

Bij Tom Vermeiren (35) van het restaurant Wilford T kan je terecht voor klassieke keuken met een vleugje rock ’n roll.

“Ik serveer klassieke gastronomie, maar op mijn manier, met een hoek af”, vertelt hij. Dat concept heeft hem alvast geen windeieren gelegd met een score van 14,5/20 bij Gault Millau. Voor Tom is Jong Keukengeweld niet nieuw. “Ik doe al voor de vijfde keer mee. Ik ben ondertussen een vaste waarde in het collectief”, zegt hij. “Het is helaas wel de laatste keer, want ik ben 35 jaar en dat is de maximumleeftijd. Het is nu aan de volgende generatie om zich te bewijzen. Elk jaar gaf het mij voldoening om een jonger en minder toegankelijk publiek te laten kennismaken met de gastronomische keuken.”

De trotse Steendorpenaar heeft eveneens van jongs af aan een hart voor koken. Voor hij zijn eigen zaak in 2016 opende, leerde hij de stiel van de beste.

“Ik werkte bijvoorbeeld twee jaar in het bekende restaurant Likoké van Piet Huysentruyt. Een fantastische tijd”, zegt hij. “Mijn ouders hadden echter een andere carrière voor ogen met mij, maar kijk, ze werken nu allebei met mij mee in de zaak.” Voor Tom mag het zo blijven. “Ik ben gelukkig hoe de zaken nu lopen. Een kleinschalig restaurant uitbaten met lekker eten en goeie wijn, daarmee scoren we altijd”, laat hij optekenen. (Bron + foto: HN/Pieter Van Hecke)

Een gedachte over “Ook topchefs uit Temse nemen deel aan Jong Keukengeweld: “Jongeren de kans geven om gastronomisch te dineren””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *