Opbrengst van de Broebelfuif geschonken aan Team Oekraïne in Temse

TEMSE – Elk jaar organiseert de Vriendenkring van Jeugdhuis ’t Broebelke een fuif waarvan de opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. “De opbrengst van vorig jaar wilden we schenken aan de gemeenschap van de Oekraïners die in Temse verblijven”, aldus Werner Maerevoet van de organisatie.

De Broebelfuif die vorig jaar uitzonderlijk tijdens de zomer georganiseerd werd bracht 750 euro op.
De cheque werd overhandigd tijden de tweede editie van ‘Nieuwkomer in de Kijker‘, deze keer een gezinsnamiddag voor Oekraïners georganiseerd door Avansa vzw in samenwerking met het gemeentebestuur.

“Momenteel verblijven er 169 Oekraïense vluchtelingen in Temse waarvan 44 verblijven in De Pelikaan en vijf bij gastgezinnen”, stelt schepen Debby Vermeiren (CD&V).

“Tijdens de eerste fase van de Oekraïne crisis gingen we op zoek naar gastgezinnen in Temse en daarna werd de Pelikaan open gesteld voor de vluchtelingen”, vertelt schepen van sociale Zaken Patrick Vermeulen (Open VLD). Momenteel zijn er met ‘Team Oekraïne’ nog steeds zes personeelsleden continu bezig om de vluchtelingen op te vangen en te begeleiden. Dit zijn er vier tijdens de dagelijkse werking en twee op de sociale dienst die zorgen voor de financiële kant van de zaak.”

“We gaan dan ook bekijken wat we met de schenking van 750 euro van de Broebelfuif gaan doen voor de vluchtelingen.”

De Broebelfuif dit jaar vindt plaats op 9 december in JOC De Nartist.

Het organisatiecomité van de Broebelfuif schonk de opbrengst van 750 euro aan Team Oekraïne Temse
Tijdens de tweede editie van ‘Nieuwkomer in de Kijker’ organiseerden men
een Gezinsnamiddag voor Oekraïne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *