Uniek wielerevenement ‘TEMSE KOERST’ op 1 augustus in Temse centrum

‘Dikke banden koers’ voor kinderen van 6 tot 11 jaar voor het eerst in Temse én een primeur in het Waasland !

TEMSE – Het bestuur van Wielerbelangen vzw, het Lokaal Bestuur van Temse, Avia Rudyco Janatrans Cycling Team en Van Moer Logistics Cycling Team, slaan de handen in elkaar om op zondag 1 augustus een uniek driedelig wielerevenement te organiseren in het centrum van Temse.


Het fietsdrieluik TEMSE KOERST omvat

een wielerwedstrijd voor nieuwelingen (U17)
wielerwedstrijden voor miniemen (U9, U10, U11, U12)
een dikke banden koers (6-11J)

Dikke banden koers voor het eerst in Temse én een primeur in het Waasland!

De dikke banden koers geeft aan kinderen van 6 tot 11 jaar de gelegenheid om te proeven van de sfeer van een wielerwedstrijd en dit op een gewone fiets of mountainbike. Sporza wielercommentator José De Cauwer was hiervoor de inspirator. Op 1 augustus zal José samen met o.a. Giro-winnaar Johan De Muynck, Roger Rosiers (winnaar Paris-Roubaix) en Marc Dierickx (team Mathieu van der Poel) de jonge rennertjes begeleiden en fietstips geven.

Misschien wordt hier wel nieuw koerstalent ontdekt! De capaciteiten van een beginnende Wout van Aert of Mathieu van der Poel kwamen immers ook voor het eerst tot uiting bij dikke banden races, die toen nog hoofdzakelijk in Nederland werden georganiseerd.

Programma:

12.30 u.: dikke banden koers voor 6/8-jarigen over 3 ronden van 1 km (Markt, Wilfordkaai, Consciencestraat, Kasteelstraat)

13 u.: dikke banden koers voor 9/11-jarigen over 3 ronden van 1 km

13.30 – 15.30 u.: wedstrijd voor Miniemen (zelfde parcours)

17 u.: wedstrijd voor Nieuwelingen (K. Wautersstraat, Oeverstraat, Houtkaai, Schoolstraat, P. Boelstraat, Kouterstraat, Cl. D’hooghelaan, Volksplaats, Verbindingsstraat, Spoorweglaan, Parklaan, Kasteelstraat) over 19 ronden van 3,6 km.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *