Toch PFOS staalnames in Temse

TEMSE – Temse gaat vijf staalnames van zowel bodem- als grondwater laten uitvoeren in het kader van de PFOS-problematiek. Die zullen gebeuren op locaties die nog te bepalen zijn in samenspraak met de bodemsaneringsdeskundige en de opdrachthouder van de Vlaamse overheid.

Het gemeentebestuur besliste op 14 juni dat het Lokaal Bestuur Temse zich proactief opstelt in de PFOS-problematiek. Dezelfde dag nog werd de Milieudienst van de gemeente door het Agentschap Zorg & Gezondheid ervan op de hoogte gebracht dat Temse niet in de 10 km-perimeter rond de 3M-fabriek ligt, waardoor er geen directe maatregelen dienen genomen te worden.

“Toch besliste het Lokaal Bestuur om staalnames van zowel bodem- als grondwater te zullen uitvoeren door een erkend bodemsaneringsdeskundige”, aldus schepen van Milieu Hugo Maes (CD&V) “Er zullen vijf staalnames gebeuren op locaties die nog te bepalen zijn in samenspraak met de bodemsaneringsdeskundige en de opdrachthouder van de Vlaamse overheid.”

Gezien Temse buiten de perimeter van 10 km valt, is er geen reden tot ongerustheid.

“We zijn als Lokaal Bestuur wel bezorgd over de ontstane situatie en zullen de resultaten van de staalnames bekendmaken en verder de nodige maatregelen nemen”, klinkt het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *