Club moet motortocht op laatste moment afblazen: “Gemeente vergat ons in te lichten”

Al 250 motorliefhebbers hadden zich ingeschreven voor tocht voor goede doel

TEMSE – Amper een paar dagen voor de geplande motorrit van zondag 30 augustus, laat het gemeentebestuur van Temse aan motorclub Vrije Rijders weten dat het evenement niet door kan gaan. Er hadden zich al 250 mensen ingeschreven.
Enkele leden van de Vrije Rijders tijdens een vorige rit

“Het zou wegens corona afgelast zijn”, zegt Andrea Scherrens, de vrouw van voorzitter Guy Schippers, die door ziekte enkele dagen buiten strijd is (“geen corona, hoor”). “We verstaan dat wel, maar hadden toch liever gehad dat we vroeger op de hoogte waren gebracht. Ik hoor uit betrouwbare bron dat de gemeente blijkbaar gewoon is vergeten om ons op de hoogte te brengen.”

250 motorrijders

Het motortreffen met afgepeilde rondrit, met start en aankomst aan de Emiel Naudtszaal in Elversele, was georganiseerd voor het goede doel: vzw Het Vliegend Bed, dat gehospitaliseerde kinderen door gebruik van virtual reality even wil weghalen uit de alledaagse sleur. Er hadden zich volgens Andrea al rond de 250 motorrijders ingeschreven.

“Maar die zouden niet allemaal tegelijk samenkomen”, zegt ze. “Ons ontbijt hadden we al afgeschaft. De deelnemers moesten zich enkel nog ter plekke inschrijven, maar dat kon in groepjes. We hadden al een app geïnstalleerd om te tellen hoeveel mensen er in de zaal zouden zijn.” Ook de rondrit rijden kon in groepjes.

Handgel

“In juni hebben we nog contact gehad met de gemeente”, reconstrueert Andrea. Toen was alles nog in orde. “Later kregen we een e-mail van de politie, met de vraag of ons evenement nog doorging. Wij hebben ja geantwoord, en omdat we verder niets hoorden, dachten we dat alles in orde was. Tot begin deze week de politie belde: zij hadden het bestuur gemeld dat ze hekken gingen plaatsen voor ons evenement, maar die reageerde dat het moest worden afgelast. Mijn dochter heeft nog met de burgemeester gebeld, maar die zei dat het toch niet door kon gaan.”

De Vrije Rijders hebben al wel geïnvesteerd in de rit. “Zeker met corona hebben we extra kosten gemaakt, door de aankoop van handgel en dergelijke. Bovendien is het in deze tijd niet makkelijk om sponsors te vinden. Hopelijk kunnen we het volgend jaar opnieuw organiseren.”

Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

2 gedachtes over “Club moet motortocht op laatste moment afblazen: “Gemeente vergat ons in te lichten””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *