Ook voor Cultuurcentrum Temse is het vijf voor twaalf

Ook theaterzaal Roxy deed mee aan symbolische actie ‘Red Alert

TEMSE – Vrijdagavond 28 augustus van 21 tot 23.55 u. gingen de lichten van Vlaamse cultuurhuizen in het rood. Ook het Cultuurcentrum van Temse deed mee met de actie ‘Red Alert’.

Symbolisch, want het is vijf voor twaalf voor de cultuur- en evenementensector, ook in Temse. De cultuursector vraagt een gelijkwaardige behandeling zodat ze opnieuw wat leefbaarder kan werken.

De coronacrisis hakt er stevig in. Vele duizenden artiesten, freelancers, technici… zijn zonder werk gevallen. In de live evenementensector is zich een gigantische ramp aan het afspelen, waar we het einde niet van willen meemaken. Extra steunmaatregelen zijn nodig.

Cultuur is essentieel voor het welzijn van mensen. Zonder cultuur geen samenleving. Het publiek snakt naar beleving en het o zo belangrijke gevoel van samenzijn.

“We willen af van de stiefmoederlijke behandeling. We kunnen in veilige omstandigheden samen aan cultuur doen. Laat ons dat dan ook doen. We willen geen voorkeursbehandeling, maar ook niet minder dan andere sectoren. Publiek en veiligheid komen voor ons steeds op de eerste plaats.”

“Deze actie is meteen ook een oproep aan alle politici om zich meer te bekommeren over cultuur en het belang van cultuur naar waarde te schatten. Voor elke laag in de samenleving. We roepen beleidsmakers op om zelf eens langs te komen en cultuur corona-proof te beleven. Schiet in actie. Er is geen tijd te verliezen.”

Net vandaag vrijdag besliste de overheid dat vanaf 1 september het volstaat om in cultuurzalen in Vlaanderen één meter afstand te houden.

“We verkorten de social distance met een halve meter, maar dan moeten de aanwezigen wél een mondmasker dragen”, klinkt het. De sector reageert tevreden, ook al blijft de maximumcapaciteit behouden op 200 man.

#redalert

Ook voor Cultuurcentrum Temse is het vijf voor twaalf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *