Carnavalsvereniging Bepikt & Bestolen gaat voor de eerste plaats in de carnavalstoet van Temse.

TEMSE/STEENDORP – Het carnaval in onze regio komt nu echt wel dichtbij. Afgelopen weekend werd de nieuwe wagen van KV Bepikt en Bestolen uit Steendorp ‘gedoopt‘. Een traditie in de carnavalswereld waarbij collega-carnavalisten en leden van de plaatselijke carnavalscomités de wagen voor het eerst te zien krijgen. De groep hoopt stiekem om dit jaar in de carnavalstoet in Temse de oppergaai te scoren.

“Sinds augustus zijn we continu aan het werk om de wagen op tijd klaar te krijgen”, vertelt Gino De Lamper. “Ikzelf kreeg daarbij de hulp van Jozef en Glenys Goossens, en de kledij is ontworpen door Linsey Vanboven.”

De eerste stoet waar de groep meestapt is in Wetteren, daarna volgen Steendorp, Baasrode, Boom, Willebroek, Temse en als laatste Kieldrecht.

“Ons thema voor dit jaar is ‘Straffe Kaffee’ en voor Temse doen we altijd een ‘specialleke’, dan stappen we mee in de stoet onder het motto: ‘Met koffie en bier maakt men in Temse plezier’. We maakten trouwens ook weer een themalied dat ingezongen werd door Glenys Goossens.”

“Er zit trouwens heel veel techniek verwerkt in de wagen”, klinkt het. “Zo zit er in het laatste deel een lift en zijn er een aantal ronddraaiende elementen. En op de wagen en de kledij heel veel ledlampjes. We doen dit jaar geen avondstoeten maar het is een vroege carnaval, waarbij het rond 18 uur al donker is. En meestal zitten wij op het einde van de stoeten, dus dat zit wel goed.”

KV Bepikt & Bestolen bestaat twee jaar en heeft 30 leden.
“Dat aantal is meer dan genoeg”, stelt De Lamper. “Meer moet dat niet zijn. We willen het beperkt houden met een groep die ‘aan elkaar hangt’.”

“Onze betrachting dit jaar is om in de carnavalstoet in Temse de eerste plaats te pakken”, verklapt de voorzitter. “Vorig jaar eindigden we op de tweede plaats, dus nu hebben we de lat nog iets hoger gelegd. Met een top drie plaats zijn we tevreden maar voor minder gaan we niet.”

Meer foto’s, klik hier

KV Bepikt & Bestolen hoopt om in de carnavalstoet in Temse heel hoog te scoren

Een gedachte over “Carnavalsvereniging Bepikt & Bestolen gaat voor de eerste plaats in de carnavalstoet van Temse.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *