Temse en 65 jaar Jommeke: nieuwe strip speelt zich af in Temse

TEMSE/WILRIJK – Stripheld  Jommeke viert dit jaar zijn 65ste verjaardag. Het geesteskind van Jef Nys, waarvan al meer dan 50 miljoen exemplaren zijn verkocht, beleeft in 2020 meerdere hoogtepunten. Het jubileumalbum wordt dit jaar in Temse voorgesteld.

Een eerste uitschieter betreft de tentoonstelling ’65 jaar Jommeke’, die op vrijdag 24 januari werd geopend in Jefs woonplaats: Wilrijk (districtshuis, Bist 1), in aanwezigheid van Jefs echtgenote en tal van bekenden uit de stripwereld.

Het jubileumalbum dat binnen enkele maanden verschijnt, speelt zich o.m. af in Temse, waar het ook zal worden voorgesteld. De datum dient nog bepaald.

Temse heeft een bijzondere band met Jommeke en Jef Nys. De tekenaar is er meerdere malen gevierd (o.a. t.g.v. Jommekes 50ste verjaardag, in aanwezigheid van Vlaams minister-president Yves Leterme), verscheidene van zijn albums zijn in luxe-editie uitgegeven, een standbeeld van Jommeke staat aan de bib, een bas-reliëf hangt in AC De Zaat, het album ‘Kinderen’ baas is door toneelkring Oberon bewerkt tot theaterstuk (en met groot succes opgevoerd), het album ‘Het zevende zwaard’ speelt zich af in Temse en het Waasland, Jefs biografie (‘Ongekend veelzijdig’) is geschreven door burgemeester Luc De Ryck, Jommeke heeft een straatnaam in de Doornwijk…
In het album dat verschijnt n.a.v. de 65ste verjaardag van de stripheld, komt Temse aan bod.

Vernissage expo ’65 jaar Jommeke’. De echtgenote van Jef Nys, geflankeerd door de tandem die de huidige Jommekealbums maakt: Philippe Delzenne (rechts) en Gerd Van Loock, met burgemeester Luc De Ryck en Spirit-voorzitter Raoul De Graeve.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *