Bekend café wordt restaurant: “Dit is een droom”, zegt nieuwe uitbater

Cafébazin ’t Veer gaat na 26 jaar met pensioen: opvolger heeft grote plannen
TIELRODE – Krie Haeck, uitbaatster van café-taverne ’t Veer in Tielrode, stopt ermee na 26 jaar. Ze sluit op 1 maart de deuren. De zaak die alleen in het weekend open is, is een bekende naam in de streek. De nieuwe uitbater wil de openingsuren en de kaart uitbreiden.

“Het is tijd voor mijn pensioen, het is genoeg geweest. Maar ik heb het altijd met plezier gedaan.”
Krie Haeck, uitbaatster ’t Veer

“‘t Veer is erg gezellig”, zegt nieuwe uitbater Joseph, hier in zijn restaurant San George. (Foto: Tom Nuytemans)

De reden waarom cafébazin Krie er mee stopt, is simpel: “Ik ben 67 jaar, het is tijd voor mijn pensioen”, vertelt ze. “Ik heb 26 jaar in het café gestaan. Er moet ooit eens een einde aan komen. Het is genoeg geweest, maar ik heb het altijd met plezier gedaan.” Op zaterdag 1 maart is het gedaan.

“Ik eindig niet met een feestje, nee. Ik ben geen feestneus. Ik sta niet graag in de belangstelling. Op 21 februari ga ik nog eens stoofvlees met frieten serveren op vraag van de klanten. Gezellig samen eten aan een heel lange tafel, dat zal mijn afscheidsfeestje zijn. De week erna sta ik nog eens achter de toog en dan is het gedaan.”

’t Veer is niet alleen bekend in Tielrode. Er komen ook veel fietsers en dagtoeristen langs. De ligging in het groen vlak bij de veerdienst van de Durme, trekt zeker in het hoogseizoen veel volk. De nieuwe uitbater Joseph Emad Sobhy ziet veel mogelijkheden. Hij baat al negen jaar samen met zijn vriendin Laura restaurant San George uit, wat verderop in Tielrode. Nu hij ’t Veer overneemt, zal hij zijn restaurant stopzetten, op zijn minst tijdelijk, om zich op zijn nieuwe zaak te concentreren.

Keuken herinrichten

“Ik zal ’t Veer veel vaker open doen”, zegt hij. “In de zomer zeven dagen op zeven, in de winter zes op zeven. ’s Middags komt er ook een simpele kaart, met een croque monsieur en spaghetti. ’s Avonds wordt het een restaurant.”

“De taverne overnemen, met zijn super ligging, is een droom. Het is er ook erg gezellig”, zegt Joseph. “We beginnen de komende weken al te werken in het pand. Als we er een restaurant van willen maken, moet de keuken worden heringericht en uitgebreid.” In het weekend blijft het café gewoon open.

“Op ’t gemakske”

Krie geeft met veel plezier ’t Veer over aan Joseph. De twee kennen elkaar al langer. Voor haar zit het er bijna op. “Nu heb ik tijd om andere dingen te doen”, zegt ze. “Zo heb ik graag gereisd. Nu kan ik eens op reis gaan op ’t gemakske, zonder een datum waarop ik weer thuis moet zijn. Daar kijk ik naar uit.”
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

Dankzij de goede ligging van ’t Veer houden fietsers en wandelaars er vaak halt om iets te drinken. (Foto: Tom Nuytemans)
“Ik eindig niet met een feestje, nee. Ik ben geen feestneus. Ik sta niet graag in de belangstelling. (C) Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *