‘TEMSE SPREEKT!’: ‘Wat belangrijk is voor de toekomst van onze gemeente, kan de Temsenaar mee bepalen’

TEMSE/TIELRODE/ELVERSELE/STEENDORP/VELLE – Het Lokaal Bestuur Temse is volop bezig met het maken van toekomstplannen voor het Temse van morgen en de opmaak van het Meerjarenplan 2020-2025. Het nieuw bestuur hecht waarde aan wat de burger belangrijk vindt voor de toekomst van de gemeente. Daarom nodigt het alle inwoners uit om deel te nemen aan het burgerparticipatie-initiatief: ‘TEMSE SPREEKT!’

Dit initiatief biedt de burgers de mogelijkheid om hun stem te laten horen tijdens één van de vijf werktafels in juni of via het participatieplatform www.temse.be/inspraak (Citizenlab) van 20 mei tot 23 juni.

Wat?

In het kader van de opmaak van een nieuw Meerjarenplan 2020-2025 werden door het Lokaal Bestuur 10 grote speerpunten (zie speerpuntennota in bijlage) aangeduid, waarop ingezet zal worden de komende vijf jaar. Het bestuur wilt nu samen met zijn burgers bepalen hoe die speerpunten concreet kunnen ingevuld worden.

Hoe en wanneer?

Vanaf 20 mei tot 23 juni 2019 krijgen de inwoners de gelegenheid om deel te nemen aan de actie ‘TEMSE SPREEKT!’. Via de webpagina www.temse.be/inspraak (na aanmaak eigen account) kunnen burgers onder meer aangeven welke speerpunten voor hen belangrijk zijn en ideeën formuleren die het bestuur kunnen helpen om de speerpunten te realiseren. Wie online een idee post, maakt ook kans op één van de 40 te verloten prijzen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal werktafels, waarbij dieper wordt ingegaan op wat de burger belangrijk vindt en dit op een interactieve, gezellige en ongedwongen manier. Tijdens deze werktafels worden ideeën concreter uitgewerkt, samen met experten vanuit het Lokaal Bestuur. Er worden werktafels georganiseerd op volgende locaties en data (deuren open 30 min. vóór aanvang):

Woensdag 5 juni 19.15 u.-21.45 u. | zaal De Arcke – AC De Zaat (5de verdieping), Frans Boelplein 1
Zaterdag 8 juni 10 u.-12.30 u. | zaal De Arcke – AC De Zaat (5de verdieping), Frans Boelplein 1
Dinsdag 11 juni 19.15 u.-21.45 u. | Huis De Fortune, Dorpstraat 56, Elversele
Donderdag 13 juni 19.15 u.-21.45 u. | De Mosterdpot, Gelaagstraat 84, Steendorp
Zaterdag 15 juni 10 u.-12.30 u. | zaal De Arcke, AC De Zaat (5de verdieping), Frans Boelplein 1

Inschrijven om deel te nemen aan een werktafel kan tot 31 mei door een e-mailtje te sturen naar participatie@temse.be met vermelding van jouw naam, adres, telefoonnummer en de datum en locatie van de werktafel waaraan je wenst deel te nemen, of door een inschrijfstrookje ingevuld binnen te brengen. Inschrijfstroken zijn verkrijgbaar op volgende locaties (waar ingevulde stroken ook ingediend kunnen worden):

· AC De Zaat, Frans Boelplein 1, Temse

· OCMW-kantoor, Kouterstraat 1, Temse (of brievenbus)

· Bibliotheek, Oeverstraat 15, Temse (of brievenbus)

De uiteindelijke beslissing over wat wordt opgenomen in het Meerjarenplan en waaraan het bestuur de komende vijf jaar concreet zal werken, is voorzien in december.
Het Lokaal Bestuur zal zorgen voor een terugkoppeling naar de burgers, o.a. via www.temse.be/inspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *