Vernieuwde tunnel G. Gezelleplaats open in voorjaar 2019

TEMSE – Infrabel is in mei dit jaar gestart met de bouw van nieuwe toegangen naar de perrons vanuit de tunnel aan de Guido Gezelleplaats. Momenteel is de gemeente bezig om de voetpaden in de stationsomgeving  te vernieuwen.

De nieuwe toegangstrappen en helling worden door NMBS volledig overkapt met een luifel voor meer reizigerscomfort (extra schuilgelegenheid op perron 2) en een betere toegankelijkheid voor minder mobiele reizigers en reizigers met bagage en/of een kinderwagen. De tunnel werd voor deze werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De nieuwe toegangen zullen in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen worden.

Omleiding blijft voorzien via Stationsstraat, Consciencestraat, Wilfordkaai, Rik De Rycklaan. Voor fietsers en voetgangers is er doorgang.
Info: 0800 55 000 – info.projecten@infrabel.be – www.infobuurtbewoners.be.

Heraanleg voetpaden aan station gestart vanaf 3 december

Het Gemeentebestuur besliste om tegelijk de stationsomgeving op te waarderen, 4 extra parkeerplaatsen te voorzien (ter hoogte van fietsenstalling) en een fietsstraat aan te leggen vanaf de kruising met de Parklaan tot aan de Guido Gezelleplaats.

Hiervoor werd op maandag 3 december gestart met de heraanleg van de voetpaden op het Stationsplein. In het voorjaar volgen asfalteringswerken en wegmarkeringen voor de aanleg van de allereerste fietsstraat in onze gemeente. Auto’s zullen dan in beide rijrichtingen (met doorlopende witte lijn) onder de tunnel kunnen passeren maar zullen rekening moeten houden met fietsers die er – net als zij – over een volledige rijstrook mogen beschikken.

Wie meer info wenst over de fietsstraat, kan terecht bij fietsambtenaar Elise Vermeulen (dienst Mobiliteit, AC De Zaat, 3de verdieping), tel. 03 710 12 67, fietsambtenaar@temse.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *