Ploeg met de handen in het haar door geplande ringdijk

“We kunnen toch niet voetballen op een vierkant plein!”

ELVERSELE / TEMSE – Groot feest bij KWB voor de vijftigste verjaardag, maar de voetballers verslikten zich in hun champagne. Waterwegen en Zeekanaal legt een nieuw overstromingsgebied aan en de ringdijk komt pal op de doellijn van het voetbalplein van KWB.
 In het kader van het Sigmaplan legt Waterwegen en Zeekanaal heel wat nieuwe overstromingsgebieden aan, om ook onze regio beter te beschermen tegen overstromingen. De spelers van KWB Elversele zien hoe naast hun terrein de werken al aan de gang zijn om een nieuw overstromingsgebied aan te leggen.
Voor het team zit er echter een stevige adder onder het gras, die een hypotheek legt op de toekomst van de ploeg.

“Rond het overstromingsgebied komt een ringdijk. En die leggen ze precies op onze doellijn”, toont voorzitter Stijn Van Elslande.

Plein inkorten?

“Hierdoor zouden we moeten opschuiven en ons plein een aantal meters moeten inkorten. Maar het plein is al niet echt groot. Hierdoor zouden de afmetingen niet meer voldoen aan de reglementen van de Voetbalbond. We kunnen niet voetballen op een vierkant plein. Het zou uniek zijn, maar het kan nu eenmaal niet. Een voetbalplein heeft de vorm van een rechthoek”, aldus de voorzitter.

Druk op de ketel

Samen met het gemeentebestuur van Temse werd een oplossing uitgedokterd. “Ons voorstel is om het plein gewoon te draaien”, legt schepen Hugo Maes (CD&V) uit. “De strook grond naast het plein is ook eigendom van Waterwegen en Zeekanaal. We hebben een akkoord dat het gemeentebestuur deze grond huurt, voor een bedrag van 270 euro per jaar. We hebben het geboorte- en speelbos dat hier lag intussen verplaatst. Zo komt de weg vrij om het voetbalplein te draaien en KWB kan blijven voetballen. We moeten nog wel een omgevingsvergunning aanvragen. We zetten druk op de ketel voor een snelle oplossing. Als de vergunning binnen is, kan de aannemer meteen aan de slag, op kosten van Waterwegen en Zeekanaal”, belicht schepen Maes de oplossing.

Veel tijd is er niet om een concrete oplossing uit te dokteren.

“De tijd speelt in ons nadeel. Midden april eindigt ons voetbalseizoen, maar het nieuwe begint al midden augustus. We kunnen proberen een regeling te treffen met de Voetbalbond, om onze eerste wedstrijden op verplaatsing te spelen. Of tijdelijk proberen elders onderdak te vinden. Maar dat zijn maar heel tijdelijke oplossingen. Buiten de praktische problemen is er ook de financiële strop. KWB organiseert als vereniging ook heel wat andere activiteiten. Hiervoor hebben we de opbrengst van onze kantine nodig”, pleit Stijn Van Elslande.

Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet

De geplande ringdijk komt pal op de doellijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *