Zombiestrip ‘Highborn’ in de Virus-reeks officieel voorgesteld

TEMSE – In de feestzaal van het gemeentehuis werd de zombiestrip ‘Highborn’ in de Virus-reeks officieel voorgesteld. Tekenaar én Temsenaar Patrick Cornelis brengt hiermee een vervolg op zijn eerste zombiestrip Virus 1, ‘Primaire Infectie’ die vorig jaar het levenslicht zag.

Patrick werkt als zelfstandig graficus, maar daarnaast is hij bezig met een ambitieus stripproject. Met de graphic novel Virus 2 ‘Highborn’ gaat hij op dezelfde ingeslagen weg verder, die hij sinds vorig jaar bewandelt. Een graphic novel is een kleiner, compacter formaat beeldverhaal dan een klassieke strip.

Net zoals Virus 1 werd ook dit tweede deel gerealiseerd door middel van crowdfunding. Hiervoor verzamelde men meer dan 9500 euro dankzij 110 investeerders. Dit via de Franse website sandawe.com. Sandawe is een traditionele uitgeverij, behalve dat de gebruikers betrokken zijn bij de financiering van projecten door middel van crowdfunding.

“Als mensen geld storten om mijn project te steunen, kregen ze iets in de plaats”, luidt het. “Vorig jaar ben ik met een verhaal begonnen in de hoop van mezelf te lanceren en dat lijkt nu toch te lukken want Virus 1 kende heel wat succes. Ik hoop dat ik dankzij deze Virus 2 op de ingeslagen weg kan verder gaan. Als ik de financiering rond krijg komt er zeker een derde deel. En ik hoop er vijf te realiseren. Dit is echt wel mijn droomproject.”

Tijdens de voorstelling van de strip werd ook de officiële Virus 2 song, ‘Can’t Lose’ van Channel Zero, voorgesteld door de frontman van de groep Franky DSVD. Een nummer dat terug te vinden is op hun gloednieuw album dat heel binnenkort gereleasd wordt.

Meer foto’s, klik hier
M
eer info over de strip, klik hier

Tijdens de officiële voorstelling mochten de aanwezigen op de foto met tekenaar Patrick Cornelis (2e van links) , frontman Channel Zero Franky VDSV (rechts) en figuren uit de strip…

De promovideo van Highborn !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *