Meer dan 1.100 bezwaarschriften tegen Matexi-verkaveling

Groot protest verwacht tijdens gemeenteraad op 27 februari
TEMSE/TIELRODE –  – Meer dan 1.100 bezwaarschriften hebben leden van het Burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’ vrijdagmorgen 17 februari afgegeven  in AC De Zaat. Op die manier hebben de actievoerders duidelijk gemaakt dat een verkaveling van 116 huizen in hun dorp Tielrode geen optie is.

Woordvoerder Willy Van Vaerenbergh, Astrid Martens en nog een aantal leden van het Burgerinitiatief Red De Roomacker hebben meer dan 1.100 bezwaarschriften afgegeven bij  de dienst Ruimtelijke Ordening.

“Wij zijn uitermate verheugd dat meer dan 1.100 mensen formeel bezwaar hebben ingediend tegen de geplande verkaveling. Het toont aan dat de bevolking ervan overtuigd is dat de nieuw te bouwen wijk de draagkracht van Tielrode te boven gaat én dat de politici moeten beseffen welke verantwoordelijkheid ze hebben in dit dossier.”

“Kom massaal naar de gemeenteraad!”
Burgerinitiatief Roomacker

Afgelopen zondag nog demonstreerde een 500-tal van de iets meer dan 3.000 Tielrodenaren met een ludieke protestwandeling tegen de bouwplannen van projectontwikkelaar Matexi. De eerste actie van het burgerinitiatief kende meteen een groot succes.

Vrijdag 17 februari vond de tweede grote actie plaats: het afgeven van een berg bezwaarschriften. En tijdens de eerstvolgende gemeenteraad van maandag 27 februari zal het Burgerinitiatief Red De Roomacker bij monde van haar woordvoerder Willy Van Vaerenbergh om 19.30 de gemeenteraadsleden komen uitleggen via een presentatie waarom het een slecht idee is dat er een verkaveling met liefst 116 huizen zou gebouwd worden op het domein Roomacker, vlak bij het gelijknamige provinciaal natuurdomein.

Woordvoerder Willy Van Vaerenbergh van Red De Roomacker: “de politici en de burgemeester moeten weten dat de Tielrodenaren die verkaveling echt niet zien zitten en ook de argumenten waarom het beter is dat ze er niet komt.” Het is het eerste punt op de agenda. “Gezien het een publieke zitting is, vraag ik de bevolking met aandrang om allemaal fysiek aanwezig te zijn op de zitting. De zaal moet bomvol zitten. Zo zal elke politicus met zijn eigen ogen kunnen zien dat er geen draagvlak is voor dit betonproject.”

“Wij willen ons dorp niet zien sterven”

“Deze verkaveling hoort niet in Tielrode. Het dorp kan die extra toevloed van huizen, auto’s, lawaai, niet dragen; daarnaast verliest het Waasland, en Tielrode in het bijzonder, zijn laatste unieke cuestalandschap. Bovendien is er geen overtuigende oplossing voor de wateroverlast en komt het voortbestaan van het aanpalende natuurdomein in gedrang.”

Bezwaar-2060
Willy Van Vaerenbergh en enkele andere leden van burgerinitiatief Red De Roomacker gaven 1100 handtekeningen af, tegen de geplande verkaveling, op de dienst Ruimtelijke Ordening. (foto: Tom Van Laere)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *