Go Cart Race extra jeugdactiviteit tijden Velle kermis

TEMSE-VELLE – Zondag 14 augustus werd de derde Go Cart Race Temse-Velle gereden.

Deze derde editie was weer een groot succes. Op voorhand waren al het maximum aantal van 70 toegelaten race-piloten reeds ingeschreven, volzet dus en dat amper 2 uur nadat de inschrijvingen geopend werden in juni.

Het Gemeentebestuur besliste dan ook in samenspraak met de lokale politie om de Velle verkeersvrij te maken ter hoogte van het parcours, en een tijdelijke omleiding te voorzien tijdens het evenement. De vorige locatie in de Veldstraat, liet zoveel deelnemers niet toe door plaatsgebrek, de eerste editie waren er 30 deelnemers, vorig jaar 40 deelnemers, telkens volzet ook toen.

“Doel van de race is om tijdens Velle-Kermis een extra leuke activiteit aan te bieden aan de lokale jeugd, wat deze bijzonder smaken gezien de grote interesse”, stelt mede-organisator Philippe Van Robaey . “We hadden tientallen kinderen extra kunnen laten deelnemen, mocht de capaciteit voorhanden zijn”.

Verdeeld in 3 leeftijdscategorieën (A : °2012-2010 B : °2009-2007 C : °2006-2004) streden de kinderen meermaals met hun eigen eenvoudige go-cart (met trappers) op een attractief en ludiek hindernissenparcours tegen de tijd.
Elke deelnemer kreeg na de race een beloning en een medaille, omdat voor de organisatie deelnemen belangrijker is dan winnen. De winnaars per leeftijdscategorie ontvingen ook een beker uit handen van Schepen van Jeugd en Sport Debby Vermeiren (CD&V).

Extra foto’s, klik hier

DSC_0050

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *