Carnavalsseizoen 2024 afgetrapt met ontvangst van nieuwe voorzitter canavalscomité op AC De Zaat

TEMSE – Sinds afgelopen zomer heeft het Gemeentelijk Carnavalscomité (GCT) een nieuwe voorzitter. Uw favoriete webkrant bracht afgelopen zomer het exclusieve nieuws dat Eveline Claus de fakkel overnam van Dirk Mettepenningen die 19 jaar voorzitter was. Een delegatie van het comité werd hiervoor afgelopen weekend ontvangen door burgemeester Hugo Maes en schepen Debby Vermeiren.

Het nieuws van de voorzitterswissel werd begin juli bekend gemaakt tijdens een barbecue voor de leden en vrijwilligers van het comité.

Eveline Claus is al jaren bestuurslid en was ook de drijvende kracht achter het jubileumboek dat werd uitgegeven naar aanleiding van het 44-jarig bestaan. Ze verdiepte zich in de geschiedenis, nam talrijke archieven door en legde contact met vele voormalige en huidige medewerkers.

De nieuwe voorzitter werd in de bloemetjes gezet door schepen Debby Vermeiren

“Omdat ik zelf niet aanwezig kon zijn op de bbq van het carnavalscomité afgelopen zomer zetten we graag de nieuwbakken voorzitter hier op AC De Zaat in de bloemetjes”, vertelt burgemeester Hugo Maes. “En zo kunnen we meteen het nieuwe carnavalsseizoen op gang trekken.

Komende zaterdag 14 oktober organiseert het GCT een Black & White Party in JOC De Nartist. Op 4 november is er een kroegentocht.

De prinsverkiezing gaat dit jaar door op zaterdag 18 november. Dan weten we wie de opvolger wordt van prins Lili I (Liliane Wauters).

Het carnavalsweekend in centrumgemeente Temse is gepland voor 1 tot 4 maart 2024.

Lees ook: “Dirk Mettepenningen stopt als voorzitter Gemeentelijk Carnavalscomité”

Vlnr: penningmeester GCT Davy De Gendt, schepen Debby Vermeiren, voorzitter Eveline Claus, erevoorzitter Dirk Mettepenningen en burgemeester Hugo Maes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *