Jobbeurs Temse merkt dat de economie begint te vertragen met gevolgen voor de werkgelegenheid

Donderdag 12 oktober 5de Jobbeurs in industriezone TTS

TEMSE – Ondernemend Temse vzw organiseert donderdag 12 oktober voor de vijfde maal een jobbeurs te Temse, in samenwerking met het Lokaal Bestuur Temse en de VDAB.

Het doel is om werkgevers uit de ruime regio rond Temse in contact te brengen met werknemers en werkzoekenden die op zoek zijn naar een (nieuwe of extra) job, dicht bij huis. Vandaar ook het thema van de jobbeurs : “Werken in eigen streek”.

“We merken dit keer duidelijk een verschuiving in de vraag naar extra of nieuwe werknemers”, stelt Philippe Van Robaeys, voorzitter van Ondernemend Temse vzw. “Sommige sectoren voelen zeer goed een vertraging in de vraag naar hun producten of diensten, zij werven dan ook nog slechts beperkt of helemaal niet meer aan door een wervingsstop. Andere sectoren hebben wel nog steeds een grote vraag naar extra of nieuwe medewerkers bijvoorbeeld in knelpuntberoepen.”

“Daarnaast zijn veel werknemers uit het Waasland dagelijks uren onderweg van en naar het werk. Werken in eigen streek is niet iedereen gegeven, maar kan voor velen een oplossing zijn voor een betere verhouding tussen de dagelijkse werk- en reistijd enerzijds en het privéleven anderzijds.

“De hoge brandstofprijzen spelen hier ook een grote rol in. Daardoor spreekt het meer en meer werknemers en werkzoekenden aan om een job in eigen streek te zoeken. Temse beschikt op zijn grondgebied gelukkig over een grote werkgelegenheid op zijn twee industrieterreinen, de TTS-industriezone en Industriezone De Zaat. Beide zones zijn volledig in gebruik genomen door samen ca. 250 bedrijven met een gezamenlijke tewerkstelling van maar liefst 5.000 werknemers.”

Werknemers op zoek naar een (nieuwe) job kunnen op de Jobbeurs Temse vrijblijvend kennis maken met de personeelsverantwoordelijke(n) van de werkgevers, en krijgen zo op korte tijd een goed beeld van de lokale mogelijkheden op (nieuwe) tewerkstelling.


Nieuw dit jaar is ook een stand voor vluchtelingen uit Oekraïne op zoek naar werk na een inburgeringstraject dat bijna voltooid is. Verder kunnen alle werknemers ook terecht bij verschillende diensten van de VDAB om bv. persoonlijk hun CV te laten checken, maar ook met alle info over vacatures door bedrijfsconsulenten, IBO, opleidingsmogelijkheden en alle algemene info over de VDAB.

Ondernemend Temse is een vzw geleid door vier bedrijfsleiders (Ivan Franckaert, Wim Riské, Sam Van Mele en Philippe Van Robaeys) die de belangen van de lokale economie, en in het bijzonder van ondernemingen uit Temse, op een positieve wijze mee willen verdedigen en ondersteunen. De vzw wil lokaal haar rol vervullen in dialoog, politiek neutraal en met een open geest tot samenwerking met eenieder.De samenwerking met het Lokaal Bestuur van Temse en de VDAB voor deze jobbeurs is daar een mooi voorbeeld van. Het zijn drie totaal verschillende organisaties, die samen sterker staan om een gemeenschappelijk goed doel te verwezenlijken, het in contact brengen van werkgevers en werknemers voor (nieuwe) jobs.


De vorige vier edities in 2014, 2016, 2018 en 2022 waren telkens een groot succes en hadden veel werknemers als bezoekers van de jobbeurs. Het event is donderdag 12 oktober van 14u-19u, in de gebouwen van het tijdelijke VDAB-Competentiecentrum te Temse (Laagstraat 29 – Industriezone TTS – 9140 Temse).

C) Ondernemend Temse vzw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *