Visvereniging de Fonteinvissers op één week tijd twee keer slachtoffer van vandalisme

Ook resten van vuurpijlen gevonden langsheen de visput

TEMSE/STEENDORP – Vorige week woensdagnacht en ook tijdens de nacht van zondag op maandag werd vandalisme gepleegd aan het clubhuis van de Fonteinvissers langsheen de Lange Dreef in Steendorp. De politiediensten werden op de hoogte gesteld. Het bestuur van de club vraagt zich af wat de vandalen bezielt. “Er is helemaal niks van waarde te vinden in ons clublokaal”, klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat de club te maken krijgt met vandalisme en poging to inbraak. Een aantal jaren geleden kreeg men drie keer op korte tijd inbrekers over de vloer.

“Sindsdien zijn er langs de binnenzijde van ons clublokaal tralies voor de vensters aangebracht”, vertelt het bestuur.

Vorige week, tijdens de nacht van woensdag op donderdag werd een toilet vernield en een glas van het clubhuis aan diggelen geslagen.

“Het lijkt erop dat men een bommetje in het toilet gegooid heeft en daardoor het toilet volledig vernield is”, stelt men bij de vereniging. “Er was ook een venster van ons clubhuis vernield. Waarschijnlijk merkten de daders de tralies langs de binnenzijde op en gooiden ze dan maar een venster aan diggelen om zich af te reageren, omdat men niet binnen geraakte”

Resten van vuurpijlen

Afgelopen zondagnacht was het opnieuw prijs.

“De voorbije dagen was het kapot gegooide vensterglas vervangen door plexiglas”, oppert men. “Maar zondagnacht moest ook dat er aan geloven. Het werd alweer vernield door vandalen. De politie kwam vaststellingen doen.”

Vorige week vond men ook resten van vuurwerk en vuurpijlen rond de visput.

“Het vuurwerk dat hier is afgeschoten moet toch gehoord zijn door bewoners aan de Oostberg en Schouselestraat”, vraagt men zich af bij de vereniging. “Het is trouwens niet zonder gevaar. Door zo een vuurpijl kunnen bomen en struiken hier gaan ontbranden.”

Het clubhuis van de Fonteinvissers werd al regelmatig geviseerd door vandalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *