Nieuw ventilatiesysteem voor de Roxy

TEMSE – Het lokaal bestuur gaat investeren in een betere ventilatie in theaterzaal Roxy. “Tijdens de coronapandemie werden we geconfronteerd met het belang van een goede ventilatie”, vertelde burgemeester Hugo Maes (CD&V) aan Het Nieuwsblad regionaal.

De Vlaamse overheid heeft voor dit soort aanpassingswerken subsidies ter beschikking gesteld. “We hebben een aanvraag ingediend en we krijgen hier nu 100.000 euro voor”, aldus de burgemeester.

Het geld zal worden gebruikt om theaterzaal Roxy te voorzien van een ventilatiesysteem. Ook de cafetaria krijgt een degelijke ventilatie. Dit zijn kosten die de gemeente zelf zal dragen. “De kosten voor de theaterzaal zullen ongeveer een 90.000 euro bedragen. Voor de cafetaria zal dit een 30.000 euro zijn”, Klinkt het bij Maes.

Minder activiteiten voor scholen

Anderzijds bespaart de gemeente wél op zijn cultuuraanbod voor scholen. “We gaan van twee theatervoorstellingen in theaterzaal Roxy naar één voorstelling voor de scholen”, zegt schepen Lieve Truyman (N-VA). “De filmvoorstelling blijft wel behouden. We zien sowieso minder interesse in theater dan in film. Er is nog steeds een mooi en rijkelijk cultureel aanbod in Temse.”

De gemeente besliste ook om te besparen op mobiliteit. Er is nog steeds een tussenkomst in de kosten van het busvervoer, maar niet meer voor het vijfde en zesde leerjaar. “We moeten die groep aanmoedigen andere vervoersmiddelen te gebruiken voor hun cultuuruitstappen zoals de fiets of te voet. Deze beslissing past in onze mobiliteitsfilosofie”, zegt Truyman.

De gemeente investeert in een beter ventilatiesysteem voor theaterzaal Roxy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *