Gemeentebestuur pakt patserbakken strenger aan

TEMSE – Vanaf 1 mei zal de lokale politie van Kruibeke-Temse strenger kunnen optreden tegen patserbakken. De gemeenteraad keurde een aanpassing goed van het politiereglement zodat voertuigen die geluidshinder veroorzaken, bestuurlijk in beslag kunnen genomen worden.

Elke lente is het een terugkerend fenomeen, een kleine groep bestuurders die geluidsoverlast veroorzaken.

“Wagens met aangepaste motor, geluidsinstallatie en of uitlaatsysteem zorgen voor hinder bij de burger”, stelt burgemeester Hugo Maes (CD&V). “We zien dit vooral in drukke straten. Door de aanpassing van het politiereglement kan de politie nu sneller de hinderlijke voertuigen uit het verkeer halen.”

“Wanneer iemand met zijn wagen de rust van de inwoners verstoort, kan de politie het voertuig in beslag nemen voor een minimale termijn van 72 uren of zolang dit vereist is voor de openbare rust. De overtreder draait op voor de takel- en bewaringskosten. Ook hinderlijk en gevaarlijk rijgedrag zal door onze politiediensten resoluut worden gesanctioneerd”, verduidelijkt de burgemeester.

Wie aangehouden wordt voor openbare dronkenschap of elke andere bestuurlijke aanhouding zal vanaf 1 mei ook opdraaien voor de kosten van het vervoer met een politievoertuig. Bijkomend keurde de gemeenteraad een reglement goed om een retributie te heffen op de vernietiging van lachgasflessen die in beslag worden genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *