Paashaas lokt toch wat volk naar Paasfoor van Steendorp

STEENDORP – Afgelopen weekend organiseerde vzw ZiZaZo voor de tweede keer een Paasfoor op het dorpsplein in Steendorp. Zondag was er voor de eerste keer ook een Paasworp met de Paashaas. De vzw is een vereniging die zich bezig houdt met het organiseren van infomomenten, bijeenkomsten, buurtfeesten, markten en andere events.

“We willen mensen bij elkaar brengen op een gezellige ongedwongen manier en zo ook een steentje bijdragen tegen de verzuring van de maatschappij”, aldus organisator Tony Schoukens. “Om onze werking te financieren baat onze vzw regelmatig een mobiel drankkraam uit en hebben we de Z-shot, een retro spelwagen met berenbasketspel. We deden bij de gemeente ook een aanvraag om een lentemarkt te organiseren, maar daarvoor kregen we geen toelating.”

“De traditionele kermis in Steendorp. is de laatste jaren geen publiekstreffer meer”, zegt Tony. “Sinds vorig jaar zijn er opnieuw meer kramen aanwezig en om terug wat meer volk buiten te krijgen, hadden we in samenspraak met de gemeente Temse het initiatief genomen om een Paasworp te organiseren. Zaterdag was echt wel een ‘stille zaterdag’ maar zondag waren er toch wat aanwezigen op het plein; mede dankzij de aanwezigheid van de Paashaas. Alle begin is moeilijk maar volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.”

Op Paaszondag rond 15 uur kwam de Paashaas langs met eitjes, snoepgoed, speelgoedjes en kortingsbonnen voor de aanwezige kermiskramen. We gaven ook leuke gadgets weg zoals een fitness watch als hoofdprijs.” Die werd gewonnen door Jack La Rage uit Hamme die met zijn gezin aanwezig was.”

Meer foto’s klik hier

Jack La Rage kreeg van organisator Tony Schoukens de hoofdprijs overhandigd van de Paasworp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *