Sloep-Rent breidt aanbod uit met twee boten.

Botenverhuurbedrijf trekt klanten uit gans Vlaanderen naar Temse

TEMSE – Botenverhuurbedrijf Sloep-Rent breidt zijn vloot uit. Vorig jaar richtten Temsenaars Bavo Schelfaut (41) en Elise Duerinckx (39) het verhuurbedrijf op. Bij het koppel kan men met gezin, familie, vrienden, of collega’s een boot huren om de Schelde te bevaren. Een vaarbewijs hiervoor is niet nodig. Amper een jaar later wordt nu, door het grote succes, het aantal boten verdubbeld.

“De sloepen zijn erg stabiel, comfortabel en de maximum snelheid bedraagt 15 km. per uur”
Bavo & Elise

Het eerste seizoen verwelkomde het echtpaar maar liefst 2000 passagiers.

“We zijn vorig jaar begonnen met een sloep voor 12 personen en enkele maanden later is er ééntje bijgekomen voor 8 personen”, vertelt Bavo. “Met de start van het nieuwe vaartseizoen komen er twee sloepen bij: Sloepie met een capaciteit tot 8 personen en The Belora waarin 10 passagiers kunnen plaats nemen. We hadden wel een vermoeden dat onze sloepen zouden aanslaan en deze cijfers zijn natuurlijk een opsteker. Daarom hebben we beslist de vloot te verdubbelen. We hebben nu twee familieboten en twee kleinere sloepen die geknipt zijn voor koppels of gezinnen.”

De klanten komen niet enkel uit de eigen regio maar uit heel Vlaanderen en zelfs Nederland.

Bavo en Elise verdubbelen het aantal boten om te verhuren

Breder publiek

“Bij de opstart vorig jaar was er heel wat persaandacht en dat heeft wellicht effect gehad”, stelt het koppel. “Maar we merken dat ook veel mond aan mondreclame potentiële klanten over de streep trekt om zelf een boot te huren. Meestal is er wel een bijzondere gelegenheid zoals een verjaardag, jubileum, een reünie of teambuilding maar we hebben zelfs al babyshowers gehad.

Door het aanbod uit te breiden kan Sloep-Rent een breder publiek aanspreken en men behoudt de succesformule waarbij de sloepen zowel mét als zonder schipper gehuurd worden.

“Er is immers geen vaarbewijs nodig voor deze boten”, klinkt het “De sloepen zijn erg stabiel en comfortabel en de maximumsnelheid bedraagt 15 kilometer per uur. De boekingen lopen intussen vlot binnen. Vooral de verlengde weekends zijn erg populair. “Wie eens op een mini-vakantie wil in eigen land, wacht dus best niet te lang.”

Unieke ervaring

De horeca in de omgeving profiteert trouwens mee want groepen die komen varen, combineren dit vaak met een etentje achteraf.

Schepen Debby Vermeiren mocht de boten inhuldigen en samen met belleman Bart Heynderickx het nieuwe vaarseizoen feestelijk inluiden

Schepen van Toerisme Debby Vermeiren (CD&V) mocht vrijdag, samen met de Temsese belleman Bart Heynderickx de nieuwe sloepen feestelijk inhuldigen. Ook de schepen is enthousiast over het aanbod en de uitbreiding ervan.

“Ik ben zelf al een keer gaan varen en kan oprecht getuigen dat het een unieke ervaring is. Temse is een parel langs de Schelde en vanop het water is het zelfs nog mooier.”

De sloepen varen uit van Pasen tot eind september tussen 9 en 19 uur, een trip duurt minimum 2,5 uur. De huurprijs wordt bepaald door het tijdstip en de duur van de vaart.

Meer info: www.sloep-rent.be

Sloep-Rent heeft nu vier boten in verhuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *