Lokaal bestuur investeert in extra speeltuigen

TEMSE – Lokaal Bestuur Temse investeert verder in speelterreinen over heel de gemeente. Het speelterrein op Velle kreeg recent een nieuw houten speeltuig erbij en binnenkort komt een extra toestel in de Sompershoekwijk en de Spoorweglaan.

“In de Stripfigurenwijk leggen we nog vóór de zomervakantie een spiksplinternieuw speelplein aan”, klinkt het.

Als kindvriendelijke gemeente vindt Temse het welzijn van kinderen zeer belangrijk. Niets is zo gezond en leuk als ravotten in openlucht”, stelt schepen van Opgroeien Tinneke Van Britsom (N-VA) . “Daarom investeert onze gemeente verder in het uitbreiden en vernieuwen van speelterreinen. “

“Zo kreeg het speelpleintje op Velle een nieuw houten speeltuig erbij en volgt binnenkort ook een extra toestel in de Sompershoekwijk en de Spoorweglaan.
In de Stripfigurenwijk is er nog geen speelterrein, maar daar wordt nog vóór de zomervakantie werk van gemaakt. Met meer dan 40 speelpleinen en -bosjes is Temse een waar kinderparadijs.”

“Voor het bouwen en plaatsen van speeltuigen doet Temse al jaren een beroep op Groep Intro (www.groepintro.be)”, vertelt schepen van Natuur Debby Vermeiren. (CD&V) Deze onderneming heeft een werkplaats in Temse in de Walgoedstraat, en geeft opleiding, begeleiding en coaching aan mensen die een drempel ervaren naar de arbeidsmarkt toe of binnen het normale onderwijssysteem. Dankzij Groep Intro kunnen zij later wel de stap naar een job of school zetten.”

Uiterst links: werkvloerbegeleider Bart Deblaere van Groep Intro met de twee collega’s die het speeltuig bouwden voor Velle. In het midden, op het speeltuig: schepen van Natuurbeheer Debby Vermeiren, schepen van Opgroeien Tineke Van Britsom en Griet Vandeweege, coördinator bij Groep Intro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *