Een halte voor de Waterbus in Temse…nog niet meteen voor morgen…

TEMSE – Woensdag werd een boot van het DeWaterbus, van het Nederlandse bedrijf Aqualiner, gespot vlakbij de Scheldebrug. Heel wat Temsenaars reageerden via de sociale media hoopvol dat er binnenkort misschien een halte in Temse zou komen. Spijtig genoeg is dat toekomstmuziek en nog niet meteen voor morgen.

“Het klopt dat DeWaterbus daar heeft gevaren, maar dit was een proefvaart met een nieuw schip dat binnenkort in dienst gaat”, vertelt Francisca Krop, Management assistent bij Aqualiner. “De beslissing voor extra haltes ligt niet bij ons. Dat is een beslissing van De Vlaamse Overheid, De Vlaamse Waterweg en de gemeente Temse. Voorlopig is er bij ons nog niets bekend over een extra halte in Temse.”

Het klopt wel dat Aqualiner de komende weken grotere schepen in de vaart brengt

“Onze oudste schepen worden binnenkort vervangen door modernere en grotere exemplaren”, stelde operationeel manager van DeWaterbus Thierry Van Steenbergen begin dit jaar in Het Nieuwsblad. “Deze schepen kunnen op termijn ook op elektriciteit varen. Dat betekent dat de schepen hybride worden. Momenteel worden er ook tests gedaan met volledig elektrisch aangedreven schepen. Die moeten op termijn de dienst uitmaken op de trajecten die De Waterbus aflegt.”

“Eén van de nieuwe bestemmingen waarover al een tijdje gepraat wordt is Temse. Daar is de gemeente vragende partij. Dat blijft voorlopig toekomstmuziek. Als we Temse willen aandoen hebben we extra schepen en dus ook extra personeel nodig”, aldus de operationeel manager.

(C) Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *