Temse is Hartveilige gemeente

Rode Kruis Temse huldigde vrijwilligers en cursisten

TEMSE – Temse mag zich voor twee jaar een Hartveilige gemeente noemen. Tijdens een feestelijk moment in de feestzaal van het gemeentehuis werden cursisten en vrijwilligers van Rode Kruis Temse gehuldigd

Dagelijks krijgen ongeveer 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10 procent overleeft dit. Door binnen 3 tot 5 minuten te starten met de reanimatie en door een automatische externe defibrillator (AED) te gebruiken, verhoog je de overlevingskans van het slachtoffer tot 70procent. Daarom startte Rode Kruis-Vlaanderen met het project Hartveilig: enerzijds om de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand te verhogen, anderzijds om de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking te vergroten.

“Onze Rode Kruisafdeling in Temse organiseert regelmatig opleidingen over reanimatie en het gebruik van een AED-toestel” vertelt Dennis De Meirleir, voorzitter van de Rode Kruisafdeling in Temse.”

Zondag 2 april werden in de feestzaal van het gemeentehuis de cursisten van de laatste opleiding gehuldigd door het bestuur van Rode Kruis Temse, burgemeester Hugo Maes (CD&V) en schepen van Sociale Zaken Patrick Vermeulen (Open VLD) .

De cursisten die een getuigschrift ontvingen: Luc Van Braeckel , Monique Pauwels , Berlinda Vlegels , Runa Van Leugenhaege , Marianne Kockelbergh en Sylvianne Hemelaer.

Tijdens het feestelijk moment werden ook een aantal vrijwilligers in de bloemetjes gezet voor 5, 10 15 of 20 jaar dienst bij Rode Kruis Temse: Marie-Jeanne De Keyser , Ronny Mathijs , Berlinda Vlegels , Miche Vercruyssen, Leona Verhaegen en André De Bock.

In Temse kan men op deze locaties een AED-toestel terugvinden:

• AC De Zaat, Frans Boelplein 1 (aan inkom)
• Bibliotheek, Oeverstraat (kant Paterstraat)
• Cultuurcentrum Roxy, Stationstraat (aan inkom)
• JOC De Nartist (inkom sportvelden)
• Sporthal Temse, Gasthuisstraat (aan inkom)
• Sporthal Tielrode, Antwerpse Steenweg (aan inkom)
• Sporthal Steendorp, Sparrenlaan (aan inkom)
• De Mosterdpot, Gelaagstraat (aan inkom)
• Buitenschoolse kinderopvang Velle (aan inkom)
• Emiel Naudtszaal, Hof Ter Elstlaan (aan inkom)
• Sportpleinen Eeckhoutdriesstraat (achterkant kleedkamers KSV Temse)
• Hockey, Hoogkamerstraat (inkom oprit muziekacademie)
• LDC ’t Achterpoortje (aan inkom)

“Verder zijn er nog AED-toestellen aan woonzorgcentrum De Reiger, Blauwhof en de politie. Binnenkort plaatsen we nog een AED-toestel aan het Toeristisch Infokantoor aan de Markt”, klinkt het.

“Temse is met deze AED-toestellen een veiligere plek voor inwoners maar ook bezoekers”, geeft burgemeester Hugo Maes aan.

 

Temse is twee jaar lang een ‘Hartveilige’ gemeente
De cursisten die een getuigschrift ontvingen
(zittendvlnr.): Luc Van Braeckel , Monique Pauwels , Berlinda Vlegels , Runa Van Leugenhaege , Marianne Kockelbergh en Sylvianne Hemelaer.
Ook een aantal vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet
(zittend in willekeurige volgorde):
Marie-Jeanne De Keyser , Ronny Mathijs , Berlinda Vlegels , Miche Vercruyssen, Leona Verhaegen
en André De Bock.
Vrijwilligers en cursisten samen met bestuur Rode Kruis Temse, burgemeester Hugo Maes, schepen Patrick Vermeulen en preventieambtenaar Bob De Ryck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *