Vanaf 1 juni werken op brug E17 in de Hoogkamerstraat

TEMSE – Op 1 juni start de aannemer met de herinrichting van de brug in de Hoogkamerstraat over de E17. Die brug wordt anders ingedeeld: in plaats van een smalle fietsstrook of geen fietspad krijgen fietsers aan een zijde van de rijbaan een breed dubbelrichtingsfietspad.

Zo rijden fietsers comfortabeler en volledig afgeschermd van het wegverkeer van Temse naar Sint-Niklaas en omgekeerd. Als alles volgens plan loopt, rijden de eerste fietsers over de nieuwe brug vanaf begin september 2022. Dat wil zeggen dat deze werken gedeeltelijk samenlopen met de werken aan het kruispunt Hoogkamerstraat – Gewestweg (N16).

Opgelet: Tijdens de werken zal de brug afgesloten zijn voor alle verkeer.

Omdat de brug volledig is afgesloten, volgen voetgangers, fietsers en auto’s een omleiding. Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Gewestweg (N16).

Voor fietsers gelden volgende omleidingen:

Fietsers van/naar Sint-Niklaas Oost via Eigenlostraat, Eigenlo, Doornstraat, Gewestweg (N16) (Grote Dweersstraat) en Hoogkamerstraat. (Vanaf midden juni kunnen fietsers via de Gewestweg (N16) naar de Hoogkamerstraat.)

Fietsers van/naar Sint-Niklaas West rijden via Tereken, Dendermondse Steenweg, Oude Heirbaan, Kerkstraat, Burmtiendestraat, Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat en Hoogkamerstraat. (Vanaf midden juni kunnen fietsers via de S.G. Boereboomstraat naar de Hoogkamerstraat.)
Voetgangers volgen dezelfde omleiding als fietsers. Op het terrein hangen werfdoeken die fietsers langs de werken leiden.

Tussen 1 juni en september voert de aannemer betonherstellingen uit en plaatst tijdelijke brugleuningen. Om de veiligheid te garanderen zal verkeer op de autosnelweg E17 ter hoogte van de brug ‘s nachts (van 21 uur tot 5 uur) in beide richtingen over minder rijstroken rijden.

Handelaars en bedrijven bereikbaar

Het industrieterrein TTS blijft bereikbaar voor verkeer uit Sint-Niklaas via de Gewestweg (N16) en Hoogkamerstraat. Verkeer dat het industrieterrein TTS wil verlaten doet dit via de Kapelanielaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *