Temse Schenkt ondersteunt opvang van oorlogsvluchtelingen

TEMSE – Temse Schenkt vzw ondersteunt de opvang van de gemeente voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Daarom doet men een nieuwe oproep voor het inzamelen van spullen vooral voor vrouwen en kinderen.

Temse Schenkt vzw is een hulporganisatie – gesteund door het gemeentebestuur van Temse – het OCMW van Temse – tal van sympathisanten, donateurs en in samenwerking met aanverwante organisaties.

“We kregen van gemeente Temse de vraag of wij bereid zijn mee te stappen in de ondersteuning van de opvang van gevluchte oorlogslachtoffers uit Oekraïne”, klinkt bij de hulporganisatie. “Uiteraard legden wij deze vraag niet naast ons, maar hebben wij ons woord gegeven dat wij als Temse Schenkt uiteraard bereid zijn de hulp te geven die we kunnen bieden.”

30 gezinnen

“Dit kunnen wij uiteraard niet alleen, daarvoor rekenen wij weer op de inwoners van Temse die ons steeds helpen om iedereen uit de nood te helpen. Het zou gaan over een 30-tal gezinnen die door de gemeente zullen opgevangen worden voornamelijk vrouwen en kinderen.”

“Men kan vooral helpen met dameskledij – alle maten -, kinderkleding en schoenen – alle maten -, pampers, vochtige doekjes, hygiënische verzorgingsproducten en babymelk.”

Woensdag en donderdag van 13 tot 18 uur kan men spullen binnen brengen in het depot van de organisatie aan de Pastoor Boelstraat, schuin tegenover de parking van Lidl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *