Geef jouw mening over het voorontwerp herinrichting Kouterstraat – Pastoor Boelstraat – Schoolstraat

TEMSE – De komende jaren staan er heel wat projecten op stapel in en rond het centrum van Temse. Na het project Mariadal kunnen inwoners hun mening kwijt over het project voor de herinrichting van de as Pastoor Boelstraat/August Wautersstraat.

Het ultieme doel van het gemeentebestuur is de creatie van een gezellig centrumgebied dat fungeert als ontmoetingsplaats voor burgers, met een mooie winkelkern, veel groen in de vorm van pleinen en parken en andere elementen die zorgen voor een aangename en efficiënte verbinding tussen de verschillende centrumdelen.

Aangenaam en levendig woon-winkellint

“Er wordt ingezet op verkeersleefbaarheid en leefbare buurten”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) “Bij de herinrichting wordt meer ruimte voor fietsers en voetgangers voorzien. Parkeren en bereikbaarheid blijven belangrijk maar de auto zal als gast gezien worden: eenmaal men de wagen heeft geparkeerd, moet het voor zowel bewoners als bezoekers aangenaam en veilig zijn om in het centrum te vertoeven. Het totale aantal parkeerplaatsen in de omgeving blijft evenwel behouden.

Na de afronding van de heraanleg van Mariadal staat het tweede grote project om het Masterplan en Beeldkwaliteitsplan Centrumgebied Temse 2020 te realiseren in de steigers:

Herinrichting Kouterstraat – Pastoor Boelstraat – Schoolstraat

“Het doel is vanaf eind 2022 deze as te transformeren tot een aangenaam en levendig woon-winkellint dat tegelijk een verbindingselement vormt met de omringende sites. De uitrol van zone 30 in de centrumomgeving vanaf volgende maand is reeds een eerste fase in dit traject”, klinkt het.

“Bij de heraanleg van deze centrumstraten zal er aandacht zijn voor vergroening en ontharding want we streven naar een klimaatgezonde gemeente”, aldus schepen van Groen Hugo Maes (CD&V). “De parkeerplaatsen worden hoofdzakelijk in grasbetontegels voorzien, wat voor een trage afvloeiing van regenwater zorgt en maximale infiltratie in de bodem mogelijk maakt. Ondergrondse spaarbekkens zullen er voor zorgen dat regenwater lokaal kan hergebruikt worden voor o.m. bewatering van de lokale beplanting.”

Kouterstraat

De Kouterstraat wordt een fietsstraat. Het wordt een éénrichtingsstraat richting Pastoor Boelstraat voor gemotoriseerd verkeer, terwijl enkel de bus nog via een aparte busbaan richting August Wautersstraat mag rijden, gescheiden door een groene middenberm met grasbetontegels die gebruikt kan worden voor kort parkeren en waar mindervalidenparking en een laad-en loszone voorzien worden.

Pastoor Boelstraat

In deze straat blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. Ook hier worden groene borders aan één zijde van de straat voorzien, tussen de parkeerplaatsen in grasbetontegels.

Schoolstraat

Tweerichtingsverkeer blijft mogelijk. De parkeerplaatsen worden geschrankt aangelegd om asverschuivingen te creëren en zo het verkeer te vertragen.

Pilootproject geveltuinen met gratis begeleiding, advies en planten t.w.v. € 25

Het Lokaal Bestuur wil inwoners stimuleren om gevel- of tegeltuintjes aan te leggen. Wanneer enkele stoep- of straattegels tegen je gevel worden weggenomen kunnen er klimplanten en bodembedekkers groeien wat zorgt voor een mooiere buurt, betere luchtkwaliteit en meer biodiversiteit. De herinrichting van de centrumstraten en de heraanleg van de voetpaden in de Gebroeders Van Raemdonckstraat zijn ideaal om de aanleg van geveltuinen te stimuleren. Ook inwoners uit andere straten kunnen in aanmerking komen.

Jouw mening telt !

“De herinrichting van het centrum van Temse zal pas geslaagd zijn als het ontwerp gedragen worden door zoveel mogelijk inwoners”, zegt Truyman. “We maken dan ook graag van de gelegenheid gebruik om ons inspraakplatform TEMSE SPREEKT te lanceren. Alle informatie over het herinrichtingsproject en de geveltuinen is hier op een overzichtelijke wijze te raadplegen. Men kan er zijn/haar mening kwijt van 1 juli tot 30 september 2021.

Surf naar TEMSE SPREEKT, registreer je en bouw mee aan een aangenaam en levendig Temse.

Een gedachte over “Geef jouw mening over het voorontwerp herinrichting Kouterstraat – Pastoor Boelstraat – Schoolstraat”

  1. Het zal wel aangenaam zijn om in het centrum rond te kuieren ,maar wat met de andere straat die dringend aan een aanpassing zijn, namelijk in de Hoogkamerstraat waar we dagelijks getuigen zijn dat het fietspad wordt opgereden, door vrachtwagens, de varkens ruggen hebben geen enkele zin.En de andere straten die toe zijn aan een nieuwwegdek .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *