Tentoonstelling ‘Verbinding’ in de Dacca Loft

TEMSE – Nog tot 27 juni kan men elk weekend in de Dacca Loft aan de Kasteelstraat 74 terecht voor de groepstentoonstelling ‘Verbinding’.

Hierin komt het werk van acht kunstenaars samen. Het medium waarmee ze werken, is verschillend, maar de verstilling en de diepgang verbindt hen.

Lotte Vandeghinste neemt voor haar (grafisch) werk haar reizen als uitgangspunt. Ze gaat op zoek naar een gelaagdheid, waarbij toeval en verwondering centraal staan en transparantie en ondoorzichtigheid elkaar afwisselen.

In het werk van Lydie Vandermeersch is deze speelse opbouw ook belangrijk. Met expressionistische penseelstreken en abstracte accenten neemt ze je mee op een imaginaire reis.

Klaartje Lesage gebruikt in haar fotografisch werk analoge en alternatieve procedés. Ze gaat op zoek naar een totaalbeleving van het beeld, waarbij verschillende zintuigen worden geprikkeld.

In de kleine ingetogen schilderijen van Sonja Geens zie je sporen uit een onvoltooid verleden en voel je een diep verlangen naar verbinding en verstilling.

Ina Hillewig zoekt en manipuleert natuurmaterialen door verschillende elementen samen te voegen tot een ‘nieuwe soort’, een vorm van mutatie.

Bij Stien Demeulenaere resulteert het veruitwendigen van gevoelens en gedachten in objecten die vol sporen, structuren en verwijzingen zitten naar een kwetsbare inhoud, de natuur is de grote inspiratiebron.

Voor haar keramisch werk haalt Jella Onderbeke inspiratie uit haar omgeving of zichzelf. Ook pijn komt vaak terug in haar werk.

Isabelle De Sloover neemt vrouwen als uitgangspunt voor haar werk. Dit keer werkt ze rond kunstenares Camille Claudel. Met kleine mixed media vertelt ze het verhaal van deze sterke vrouw.

De expo is vrij toegankelijk  van 12 – 27 juni, tijdens de weekends: zaterdag en zondag van 14 tot 18 u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *