Gemeente Temse zet volop in op combimobiliteit: ook deelfietsen worden toegevoegd aan het aanbod

TEMSE – Het station van Temse wordt binnenkort een verkeersknooppunt voor trein, bus, flextaxi, deelauto en deelfiets. Voor de deelfietsen werkt de gemeente voortaan samen met het project Blue-Bike. Een initiatief van NMBS, B-parking, De Lijn, FIETSenWERK en Tec.

Hoe we ons verplaatsen door de gemeente en streek is de laatste jaren al sterk veranderd. Het combineren van verscheidene vervoerswijzen zal in de toekomst nog belangrijker worden. Waar al deze vervoersmiddelen samenkomen, kan een Hoppin-punt ingericht worden. Zo wordt het station van Temse ingericht als een knooppunt met trein, bus, flextaxi, deelauto en deelfiets.

Hoppin-punten

De Vervoersregio Waasland koos deze locatie om een systeem van deelfietsen te voorzien. Ondertussen wordt door het lokaal bestuur alles in het werk gesteld om ook andere Hoppin-punten op het grondgebied van Temse uit te rusten. Op de gemeenteraad van mei werd een samenwerkingsovereenkomst met Blue-Bike goedgekeurd.

Met een uitzonderlijk aanbod voor hun tiende verjaardag kon een nieuwe locatie voorzien worden aan 1/3de van de normale prijs. Door een bijdrage van de Vlaamse overheid en de gemeente (beide 1€/rit) betaalt de uiteindelijke gebruiker slecht 1,15€ om  24 uur een deelfiets te ontlenen. Daarenboven worden 10 gratis lidmaatschappen met in totaal 1000 gratis ritten per jaar aangeboden.
(lees verder onder de foto)

Volwaardig alternatief

Schepen van mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) is zeer tevreden met de samenwerking met Blue-Bike.

“We kiezen ervoor deze deelfietsen eerst te voorzien aan het station van Temse, in afwachting van de geplande inrichtingen door de Vervoersregio. Nadien worden de deelfietsen verplaatst naar de kerk in Velle. Samen met de flextaxi zullen de deelfietsen hier een volwaardig alternatief vormen voor het verlaagd aanbod aan openbaar vervoer.”

Het systeem zal worden geëvalueerd. Wanneer het een succes blijkt te zijn, kan een kostenloze uitbreiding gebeuren.

“De blauwe deelfietsen van Blue-Bike geven trein- en busreizigers meer vrijheid en flexibiliteit om de laatste kilometers van het station of mobipunt naar de eindbestemming af te leggen. Zo wordt de keuze voor het openbaar vervoer een pak aantrekkelijker”, klinkt het.

In de regio kan men momenteel van Blue-Bike al fietsen ontlenen in Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren en Dendermonde.

Het station van Temse wordt binnenkort een verkeersknooppunt voor trein, bus, flextaxi, deelauto en deelfiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *