Gemeenteraadslid hekelt technische problemen in woningen van Woonanker Waas

TEMSE – Gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen) hekelt de onfatsoenlijke huisvesting van minderbegoeden in bepaalde woningen van Woonanker Waas. De directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij zegt weet te hebben van de problemen.

“Op de gemeenteraad van februari werd er door mijzelf en een ander gemeenteraadslid melding gemaakt van veel technische problemen in sommige sociale wijken van WoonAnker Waas waar maar geen afdoende oplossing voor komt”, stelt Brigitte Caura. “De schepen van Wonen vroeg toen om de klachten aan hem over te maken.”

“Dezelfde week nog bundelde ik al de klachten die me bereikten, voegde er foto’s aan toe en stuurde alles door met de nodige uitleg. Ik kreeg geen antwoord maar op de volgende gemeenteraad bevestigde hij wel dat hij de mails had ontvangen. Op vraag van de ondervoorzitter van WoonAnker Waas werden de klachten ook overgemaakt aan de politiek verantwoordelijken van de raad van bestuur.”

Klachten reeds lang gekend

Na herhaaldelijke vragen om een reactie kreeg het oppositieraadslid geen enkel antwoord.

“Ook de bewoners zelf werden niet gecontacteerd. Blijkbaar vindt men andere zaken belangrijker dan fatsoenlijke huisvesting voor minderbegoeden”, klinkt het bij Caura. Nochtans zijn de klachten duidelijk en reeds lang gekend.”

“Bij de minste wind komt de isolatie aan het dak los.”

“In de Hollebeekwijk en dan vooral in de Prinsenlaan is de isolatie aangebracht onder de blote pannen met spleten tussen, waardoor die bij de minst stevige wind loswaait. Na wat aandringen komt men dat vastmaken met nietjes of tape, waarbij het bij de volgende sterke wind terug loskomt. De huizen vallen niet behoorlijk te verwarmen en regen en ongedierte komt zo binnen. De boilers zijn volledig versleten en vallen regelmatig uit, sommige gezinnen hebben tot drie weken, een ander zelfs twee maanden zonder warm water en verwarming geleefd.”

Kleren beschimmelen in de kast

Door vocht ontstaat er ook schimmel…

Ook in de Pieter Dierickxlaan zijn er grote vochtproblemen in de binnenste kring”, oppert Brigitte Caura. “Een gezin vertelde mij: om de twee weken kuisen we met een schimmelwerend product rond de ramen, de kleren beschimmelen in de kast, het regent binnen in het bed van de zoon en in de gang. We klaagden reeds vaak maar het raakt maar niet opgelost en kregen tenslotte als antwoord dat het ons vrijstaat om te verhuizen.”

Bij Woonanker Waas heeft men weet van de problemen.

“De verschillende problemen aangekaart door mevrouw Caura zijn gekend en worden behandeld”, reageert directeur Etienne Audenaert. “Ik wens hier niet verder op in te gaan, enkel nog de bedenking waarom mevrouw Caura dergelijke initiatieven niet neemt in verband met private huurwoningen.”

De Tuinwijk waar enkele van de problemen zich voordoen (foto: (C) Woonanker Waas)

3 gedachtes over “Gemeenteraadslid hekelt technische problemen in woningen van Woonanker Waas”

  1. Toen ik onlangs nog in koning albertlaan woonde,was dakisolatie ook overal aan het loskomen.heb toen woonanker gecontacteerd maar er is toen niks aan gedaan.

  2. De vraag van de directeur is wel het toppunt waarom het niet over de privésector gaat. Het enige wat hij kan antwoorden om niet temoeten antwoorden. Wanneer ook een directeur die effectief tallozen keren aangeschreven is nooit antwoord ivm de vraag wrm er niets gebeurd met hun klacht en de klachtenbehandeling van Woonanker niets met hun klachten doet, dan moet je niet verder zoeken ook niet. Er is téveel dat niet geweten mag zijn en dat nu huurders in opstand komen en alles openbaar gemaakt word daar is men natuurlijk niet blij mee! Bewijs genoeg van hun wanpraktijken en onwettige praktijken. Nu proberen om huurders bang temaken of sussen werkt niet bij iedereen gelukkig. Woonanker mag met de billen bloot nu. Wie zen gat verbrand moet op de blaren zitten.. En als sociale huisvestingsmaatschappij hoor je mensen tehelpen niet in misère extra tezetten en mss isdat de reden omdat Woonanker zich onaantastbaar lijkt te wanen die tijd is voorbij.. .

  3. De huizen zijn geïsoleerd zoals de minderbegoeden ‘meesten van hen’ hun tuintjes / huis verzorgen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *