Eénrichtingsverkeer In Hoogkamerstraat, tussen Eurolaan en Kapelanielaan, door nutswerken

Dinsdagochtend al 10 PV’s voor bestuurders die verbodsborden negeerden

TEMSE – In de Hoogkamerstraat tussen de Eurolaan en de Kapelanielaan, net voor de brug over de E17, is tijdelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd. Dit naar aanleiding van voorbereidende nutswerken die gestart zijn ter hoogte van de Kapelanielaan.

De komende maanden wordt de Hoogkamerstraat tussen de N16 en de brug over de E17 volledig heringericht. Ook de Kapelanielaan en het kruispunt met de N16 krijgt een make-over.

“Voor de wegen- en rioleringswerken van start gaan, vernieuwen de nutsmaatschappijen de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie”, klinkt het. “Ook hier wordt in fases gewerkt om de hinder voor de omliggende bedrijven, buurtbewoners en het verkeer zoveel mogelijk te beperken.”

Eigenlijke werken

Momenteel moet men vanuit de Eurolaan verplicht naar rechts rijden

“Het huidige éénrichtingverkeer in de Hoogkamerstraat is voorlopig tijdelijk naar aanleiding van de voorbereidende nutswerken ter hoogte van de Kapelanielaan die opgestart zijn op 12 april en lopen waarschijnlijk tot juli dit jaar”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Dit is de eerste fase van de voorbereidende nutswerken. De eigenlijke werken van Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) starten eind juni aan de brug over de E17, de werken ter hoogte van het kruispunt met de N16 starten eind augustus.

“Nadat het kruispunt heraangelegd is komt er definitief enkele richting in de Hoogkamerstraat, tussen de Eurolaan en de Kapelanielaan richting Sint-Niklaas en de ganse Kapelanielaan”, aldus Truyman. “Vanuit de Eurolaan zal autoverkeer vanaf dan ook definitief verplicht naar rechts moeten rijden. Beide werken, het fietspaddossier Hoogkamerstraat en de werken van AWV zijn op elkaar afgestemd en houden verband met elkaar.”

De huidige éénrichtingsregeling in de Hoogkamerstraat is dus de voorbode voor het definitieve gelijkaardige ontwerp.

De politie controleert trouwens regelmatig of de éénrichtingsregeling gerespecteerd wordt. Dinsdagochtend werden er al 10 pv’s uitgeschreven voor bestuurders die de verbodsborden negeerden.

Meer info over de werken, klik hier

Autoverkeer kan niet richting N16, fietsers moeten deels op de rijbaan (foto boven) Verkeer dat uit de richting van de brug over de E17 komt moet verplicht rechts de Kapelanielaan inrijden. (foto onder)

Een gedachte over “Eénrichtingsverkeer In Hoogkamerstraat, tussen Eurolaan en Kapelanielaan, door nutswerken”

  1. En wat ga je aan het vele verkeer in de Kleine Dweersstraat doen. Het was al niet leefbaar en nu is het nog slechter. Ik wil tussen half 5 en half 6 van mijn oprit rijden en doe daar een kwartier over. Hetzelfde s morgens van 7 uur tot zelfs bijna 9 uur. En dit in tijden dat vele van thuis uit verplicht moeten werken. En dan spreek ik nog niet over de snelheid waar ze hier de bocht nemen. Tegen dat ik eindelijk met mijn koffer van den oprit ben geraakt zit er al ene bijna in gereden die van achter de bocht komt gevlogen. En ik kan nog verder gaan met problemen op te sommen. Misschien in betere tijden eens met de bewoners van enkel de kleine Dweersstraat bijeen komen en niet de wijk erbij. Die staan los van ons. U kan mij altijd contacteren of bellen en sta jullie graag te woord. Ik ben een bezorgde bewoner voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen in deze anders zo rustige straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *