Regenboogvlag halfstok aan AC De Zaat

TEMSE – Aan AC De Zaat hangt sinds woensdagmorgen de regenboogvlag halfstok. Dit als steunbetuiging aan de holebi-gemeenschap naar aanleiding van de moord in Beveren.

Gemeenteraadslid Bert Bauwelinck (Tesamen) deed samen met de partijfractie dinsdagavond een dringende oproep aan burgemeester Luc De Ryck (CD&V) met de vraag om de regenboogvlaggen aan openbare gebouwen in de gemeente halfstok te hangen. In heel wat steden en gemeenten zoals Antwerpen, Gent… was dit al gebeurd.

“De moord aan Hof ter Welle in Beveren op de 41-jarige David heeft er alle schijn van dat het gaat om een geval van homohaat, maar uiteraard wachten wij het verdere verloop van het onderzoek af”, stelt Bert Bauwelinck. “Toch willen wij er nu al voor pleiten om als steunbetuiging aan de holebi-gemeenschap en als expliciet statement tegen homo-haat en onverdraagzaamheid aan de Temsese publieke gebouwen de regenboogvlag(gen) halfstok te hangen. Wij vermoeden dat het niet veel moeite kost om dat meteen vanaf morgen (woensdagmorgen red.) al ten uitvoering te brengen.”

De Regenboogvlag aan AC De Zaat hangt halfstok als steun voor de Holebi-gemeenschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *