Omgevingsvergunning voor bouw van 38 appartementen in Fonteinstraat geweigerd

TEMSE – De provinciale deputatie heeft de vergunning voor de bouw een splinternieuw appartementencomplex in de Fonteinstraat in Temse in beroep geweigerd.

Een projectontwikkelaar wil in de straat een villa afbreken en vervangen door een gebouw met 38 appartementen en diende daarvoor vorig jaar een aanvraag in.

Buurtbewoners waren niet blij met het project, dat volgens hen te groot is voor de smalle straat met verschillende waardevolle gebouwen, zoals de Amelbergakapel en een art-decowoning. Ze dienden meer dan honderd bezwaarschriften in, maar de gemeente verleende toch een vergunning. Daarop gingen de buren tegen die beslissing in beroep.

De deputatie heeft nu beslist de omgevingsvergunning te weigeren, onder meer omwille van de schaal en bouwdichtheid van het project. De projectontwikkelaar kan wel nog naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen.

Verschil in visie

“Wij waren van oordeel dat het project wel de regels van het RUP heeft gevolgd, maar de provincie heeft daar anders over beslist”, verklaart schepen voor Omgevingsvergunningen Wim Van Rossen (Open VLD) waarom de gemeente vorig jaar de vergunning toch heeft goedgekeurd. Hij spreekt onder meer over een verschil in visie over de bouwlagen.

“Het terrein loopt daar af, wij keken voor de goedkeuring enkel naar de bouwlagen die zichtbaar zijn van de straatkant, maar volgens de deputatie moesten we alle bouwlagen meetellen, ook diegene die dus onder de grond liggen.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

De villa die plaats zou moeten ruimen voor 38 appartementen (Foto: Google Street View)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *