Vanaf vrijdag meer ‘contactmomenten’ mogelijk in WZC’s De Reiger en ’t Blauwhof

TEMSE – Vanaf vrijdag 19 februari wil Sleutelzorg meer contactmomenten mogelijk maken in zijn woonzorgcentra.

“Momenteel is er nog de beperking om één vaste bezoeker en één wisselende bezoeker om de twee weken aan te houden”, klinkt het. “Wel willen we vanaf aanstaande vrijdag meer contactmomenten mogelijk maken. Vanaf 22 februari wordt de beperking van het aantal bezoekers per dag per afdeling opgeheven. Een andere aanpassing die we willen doen is het bezoek verlengen tot 17 uur. Het systeem van voorafgaand reserveren en het registreren bij aanvang van het bezoek blijft verder lopen zoals het nu is.”

Gezien de vaccinatiegraad binnen de algemene bevolking nog onvoldoende is, wordt familiebezoek thuis nog steeds afgeraden.

“Bewoners die ervoor kiezen om toch op familiebezoek te gaan, dienen daarna 10 dagen in kamerisolatie te blijven”, stelt Sleutelzorg. “Korte wandelingen en andere contacten in openlucht zijn wel toegestaan, binnen de algemeen geldende richtlijnen. Op deze manier trachten we tegemoet te komen aan de nood tot meer contact en we hopen de komende weken nog verdere versoepelingen mogelijk te maken.”

Vaccinaties

De vaccinatie in WZC ’t Blauwhof is intussen volledig afgerond. In WZC De Reiger vindt op 2 maart de laatste vaccinatieronde
plaats. Vandaag woensdag werd de laatste groep personeelsleden van WZC De Reiger voor de tweede keer gevaccineerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *