Appartementen van bouwproject oud-politiegebouw binnenkort in verkoop

TEMSE – Het bouw – en renovatieproject, van het voormalige politiegebouw in de Kasteelstraat gaat een volgende fase in.

Binnenkort gaan de 19 appartementen met ondergrondse garage, van vastgoedontwikkelaar Youstone uit Beveren in verkoop.

Het project omvat omvat twee delen. Enerzijds de renovatie van het bewaarde herenhuis, vastgesteld als bouwkundig erfgoed, uit de tweede helft van de 19 de eeuw, tot meergezinswoning met twee appartementen per verdieping. in totaal acht appartementen.

Daarnaast de afbraak van de bebouwing, met aansluitende inrit, naast en achter dit herenhuis tot tegen het Dacca-gebouw voor de bouw van elf appartementen met ondergrondse parkeergarage, in totaal dus 19 appartementen.

“De voorgevel van het herenhuis bevat het meeste erfgoedwaarde en zal in zijn originele staat worden hersteld”, stelt vastgoedontwikkelaar Youstone. “Ook de achtergevel wordt met respect voor het bestaande gebouw behandeld en hersteld.”

Originele status

“In het interieur wordt een evenwicht nagestreefd tussen het maximaal behoud van authentieke elementen en de realisatie van kwalitatieve appartementen volgens de hedendaagse comforteisen”, klinkt het. “Bestaande molures, lambriseringen, glasramen, e.d. worden maximaal bewaard. In het bijzonder het kenmerkende ‘Dacca’ glasraam in de achtergevel wordt bewaard.”

De toegang van alle appartementen op de site zal langs de monumentale poort in de voorgevel gebeuren waardoor de originele status van het gebouw terug wordt hersteld.

Info: https://www.youstone.be/project/temse

De monumentale poort van het herenhuis blijft fungeren als hoofdingang

De achterzijde van het project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *