Vaccinatiecentrum ’t Bauhuis is startklaar

Gemeente wil eigen vervoerplan organiseren om vooral de minder mobiele mensen naar ’t Bauhuis te krijgen

SINT-NIKLAAS/TEMSE – Vanaf maart worden de inwoners van Sint-Niklaas en Temse gevaccineerd tegen het coronavirus in het ’t Bauhuis in Sint-Niklaas. Momenteel wordt de beurs – en evenementenhal in sneltempo startklaar gemaakt.
Sint-Niklaas en Temse werken nauw samen om de uitgebreide en complexe vaccinatie-opdracht in goede banen te leiden. Er worden nog altijd vrijwilligers gezocht voor zowel medische als niet medische taken.

“We zijn klaar, nu is het enkel nog wachten op de eerste spuitjes”
Wouter Timmerman, centrumcoördinator

“Vanaf maart worden hier in het Bauhuis 85 000 inwoners uit Sint-Niklaas en Temse ouder dan 18 jaar gevaccineerd”, stelt Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Nklaas.

De werkzaamheden in ’t Bauhuis gingen begin februari van start.

“Hier is de voorbije weken hard gewerkt maar nu zijn we zo goed als klaar”, zegt Wouter Timmerman, die door het stadsbestuur van Sint-Niklaas werd aangesteld als centrumcoördinator.

“We hebben al een eerste testfase achter de rug en op 22 februari plannen we nog een grotere oefening, waarin alle mogelijke scenario’s aan bod zullen komen. Uiteraard volgen ook wij de richtlijnen van de overheid en kan iedereen hier pas terecht, nadat hij of zij een oproepingsbrief heeft gekregen.”

“We gaan er van uit dat we met twee vaccinatielijnen zullen starten, maar eens we op volle kracht zitten, kunnen we hier zo’n 1.200 mensen per dag vaccineren. Bedoeling is om zeven dagen op zeven te werken van 8 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. We zijn klaar, nu is het enkel nog wachten op de eerste spuitjes.”

Eigen logo

Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) en schepen Ine Somers (Open VLD), die ook voorzitter van de raad van bestuur van ’t Bau-huis is, loofden het werk in het vaccinatiecentrum. Zowel de diensten van de stad en de gemeente Temse, als evenenementbouwer Sepia hebben hard gewerkt om alles piekfijn in orde te krijgen.

“We hebben zelfs een passend logo ontworpen, met een afbeelding van de locatie, een injectiespuit en het vermaledijde virus”, merkte de burgemeester op.

Om alles te laten draaien heeft de Vlaamse overheid 1,1 miljoen euro subsidie voorzien. “Met dat bedrag moeten we alles betalen; opbouw, werking en personeelskosten”, weet Dehandschutter. “Het centrum zal ook dag en nacht bewaakt worden.”

Vertrouwen

Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) stak niet onder stoelen of banken dat hij liever een eigen vaccinatiecentrum in Temse had ingericht.

“Maar de richtlijnen laten dat dus niet toe en met wat ik hier zie heb ik er vertrouwen in dat alles perfect zal verlopen”, zegt De Ryck. “Vanuit Temse gaan we wel een eigen vervoerplan organiseren om vooral de minder mobiele mensen naar hier te krijgen. We voorzien vijftien voertuigen uit ons eigen wagenpark met bestuurder. We willen er alles aan doen om zo veel mogelijk mensen naar Sint-Niklaas te brengen.”

Om het hele centrum te laten draaien rekenen Temse en Sint-Niklaas ook op de inzet van heel wat vrijwilligers. “Die zijn nog altijd welkom”, zeggen beide burgemeesters. “We hebben alle soorten profielen nodig. Liefst uiteraard mensen die zich voor lange tijd en meerdere dagen per week kunnen vrijmaken. We werken telkens in shifts van vier uur.”

In de week van 1 maart zullen beide burgemeesters ook nog een informatiebrochure verspreiden in alle brievenbussen van Temse en Sint-Niklaas.

Wie wil meehelpen kan zich melden via www.sint-Niklaas.be/coronavaccinatie of via 03/778.30.00.

Meer foto’s, klik hier

Burgemeester Luc De Ryck samen met verantwoordelijken van de Temsese Werkgroep Vaccinatie waaronder preventieadviseur Bob De Ryck, Algemeen directeur Nele De Cleen en communicatieambtenaar Dominique Ost
Burgemeesters Luc De Ryck en Lieven Dehandschutter met enkele verantwoordelijken van de organisatie voor de vaccinatie

Een gedachte over “Vaccinatiecentrum ’t Bauhuis is startklaar”

  1. Ik ben ontzet te vernemen dat met de grote trom in het TV journaal van heden 08/04/2021 werd aangekondigd dat eerstdaags reeds de uit-nodigingsbrieven in de brievenbus van de min 65 jarigen met medische aandoeningen zal vallen, terwijl ikzelf tot op vandaag, en – het gaat toch volgens leeftijd naar beneden, en ik ben inmiddels 69 jaar – nog niets heb vernomen en nog geen uitnodigingsbrief heb gezien. Blijkbaar is geïntegreerd werken te lande helemaal niet bekend. Ik verneem van een vriend die 59 jaar oud en en bij talrijke organisaties als vrijwilliger werkt, en die inmiddels reeds tweemaal werd voorzien van het Pfeiser vaccin, dat hij ondertussen nog al vijf nieuwe oproepingen ontvangen heeft … om zich te laten vaccineren!
    Wanneer hij op al deze uitnodigingen zou zijn ingegaan was betrokkene reeds tien maal gevaccineerd, en dan zeggen dat de vaccins maar met mondjesmaat worden geleverd ?!
    Wees een beetje rationeel en efficient, en spiegel U even aan de organisatie zoals die gelopen heeft in Israël en de V.S. Bedenk dat vorige zaterdag in de V.S. niet minder dan 4.000.000-vaccinaties (vier miljoen) werden uitgevoerd, terwijl in België gedurende drie maanden amper 1.500.000-vaccinaties gerealiseerd werden, iets wat in de V.S. niet eens een voormiddag zou in beslag nemen ! Wees dan maar diep beschaamd en nederig, en vooral aan de politici, onze leidders in onbekwaamheid, hou jullie wansmakelijke gezicht van het TV scherm weg, want misschien leidt dit tot meer bijwerkingen dan het Astra Zenica vaccin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *