Straten rond scholen krijgen kleurrijke vakken

TEMSE – De straten rond scholen in Temse zullen begin september voorzien zijn van extra wegsignalisatie. Die moet de veiligheid voor de leerlingen vergroten.

De straten kregen gekleurde vlakken, voorafgegaan door enkele opschriften zoals ‘school’ en, daar waar er geen variabele snelheidsbeperkingen gelden, ‘zone 30’. Zo moet het voor de bestuurders zeker duidelijk zijn dat ze in de buurt van een school rijden.

De bedoeling is dat alle tien schoolomgevingen in Temse zulke opschriften krijgen, maar bij de start van dit schooljaar zal het nog maar bij zes zichtbaar zijn. Twee schoolomgevingen volgen in september omdat daar nu werken aan de gang zijn, en bij De Vierklaver en Hollebeek duurt het nog langer.

“De verkeerssituatie is bij hen wat complexer”, zegt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Daarom maken we voor die plekken een aparte mobiliteitsstudie, waar we nu al aan bezig zijn.”

Petra De Saegher, directeur van de middelbare school Lyceum aan de Stroom, is blij met de markeringen in de Clemens de Landtsheerlaan. “Hopelijk helpt het, want ze durven hier al eens te snel rijden”, zegt ze. (Bron: HN/Tom Muytemans)

 

Hopelijk helpen de kleuren op de weg, zegt schooldirecteur Petra De Saegher (rechts, met naast haar hoofd twee kleurvakken). FOTO: TNS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *