2.000 cannabisplanten gevonden in garage

Civiele bescherming vernietigde plantjes met hakselaar

TEMSE – De politie heeft donderdagochtend 27 augustus een grote cannabisplantage ontdekt in de Philemon Haumanstraat. In de loods van een garage werden 2.000 wietplanten aangetroffen. Voorlopig werd er nog niemand opgepakt.

Met enkele tientallen meters politielint werden donderdagochtend de drie inrijpoorten van het garagecomplex in de Philemon Haumanstraat afgespannen. Speurders hadden diep verscholen in het pand een aanzienlijke cannabisplantage ontdekt. In één van de loodsen van het complex, dat in het binnengebied tussen de Stationsstraat, August Wautersstraat en Phillemon Haumanstraat ligt, werden 2.000 wietplanten aangetroffen in een professioneel drugslab.

Sporenonderzoek

Hoe lang de plantage er al groeide en hoeveel oogsten er al waren geweest is voorlopig nog onduidelijk. Speurders kamden donderdagochtend de bureauruimte aan de straatkant uit op zoek naar aanwijzingen. Ook het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek in de cannabisplantage.

Tot nu toe werden er nog geen arrestaties uitgevoerd. Het is voorlopig nog onduidelijk wie het garagecomplex huurde.

De brievenbus vermeldt de naam van het bedrijf M & M Elektro, dat zich specialiseert in de bouw van water en gasdistributienetten. Maar volgens buurtbewoners werd het pand toch vooral als garage gebruikt.

De bestickering op het raam aan de straatzijde geeft dan weer aan dat het om een firma gespecialiseerd in het plaatsen van ramen, deuren en veranda’s zou gaan.

Vernietigd met hakselaar

De planten werden vernietigd met een hakselaar (foto; Bert Foubert)

“Wat er daar precies gebeurde, wist niemand echt goed”, vertelt een buurtbewoner. “We zagen er veel auto’s af- en aanrijden, dus vermoedden we dat het een garage was. Tot aan de start van de coronacrisis dit jaar was er in elk geval nog veel verkeer aan het pand. Daarna viel alles plots stil. We dachten dat er nu veranda’s verkocht werden, en er daardoor minder volk over de vloer kwam. Het nieuws dat er een cannabisplantage verscholen zat, komt als een verrassing.”

De plantage en de kweekinstallatie werd donderdagnamiddag door de civiele bescherming opgeruimd. 2.000 planten werden vernietigd. De civiele bescherming kwam ter plaatse met een hakselaar waarin alle planten werden fijngemalen. Het ging om een tweeduizendtal jonge cannabisplantjes.

Verder gerechtelijk onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen over de precieze omstandigheden waarin de plantage werd opgezet en onderhouden.
(Bron: HN/Bert Foubert)

in een loods van een garage stonden 2000 cannabisplantjes (foto: Bert Foubert)