Asbest vanaf 14 juli terug ingezameld

SINT-NIKLAAS/TEMSE – Door de maatregelen tegen de verspreiding van corona, kon er een hele tijd geen asbest ingezameld worden. Vanaf 14 juli is het terug mogelijk om asbestmateriaal te kopen en asbest in te zamelen via de recyclageparken van afvalintercommunale Miwa en aan huis.

Asbest naar recyclageparken en verkoop asbestmateriaal

Vanaf 14 juli mogen de zes recyclageparken van Miwa terug asbestcement aanvaarden”, klinkt het bij communicatieverantwoordelijke Maaike Smet. “Men kan er terecht tijdens de openingsuren, zonder afspraak.”

Breng je asbestafval naar het recyclagepark? Verpak dit dan bij voorkeur goed! Zo vermijd je stofvorming en breuken tijdens het transport. Gebruik een verpakking die is aangepast aan de grootte van de stukken asbest zoals: dubbele plastic zakken, doorschijnende
asbestzakken of aangepaste asbestfolie.

De asbestfractie bevindt zich in de betalende zone van de recyclageparken.

“Vanaf 14 juli kan je in al onze recyclageparken ook terug mini-asbestzakken voor 1,5 euro per stuk en transparante plaatzakken voor 3 euro per stuk aankopen”, stelt men bij Miwa. “Men hoeft dit materiaal niet te reserveren.”

Asbestophaling aan huis

MIWA organiseert ophalingen aan huis voor asbesthoudende golfplaten (0-50 m2) voor particulieren en jeugd- en sportverenigingen. Dankzij de subsidie van de Vlaamse overheid kan dit voor een beperkt bedrag.

Haal je asbestplaatzak voor 30 euro in je recyclagepark en bel 0800 98 003 voor jouw afhaling aan huis. Per asbestplaatzak krijg je één gratis set beschermingsmiddelen mee. Deze set bevat een wegwerpoverall, wegwerphandschoenen en een P3-asbestmondmasker.

Meer info ? klik hier 

Verwijder asbest veilig

Wil je als particulier of als zelfstandige zelf asbest verwijderen? Neem dan altijd de juiste voorzorgsmaatregelen. Doe dat zowel voor, tijdens als na het verwijderen. Meer info vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *