Burgemeester Luc De Ryck in nieuwste Jommekesstrip

TEMSE – Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) ziet zichzelf dezer dagen vereeuwigd in de Jommekesstrip ‘De Plasticjagers’, waarvan een voorpublicatie loopt in de krant Het Nieuwsblad. De strip speelt zich gedeeltelijk af in Temse.
Burgemeester Luc De Ryck verscheen donderdag als stripfiguur in de krant

De Plasticjagers, waarvan elke dag twee strookjes in voorpublicatie verschijnen achteraan deze krant, is nog maar net begonnen. Woensdag was alvast te zien hoe Luc De Ryck (CD&V) samen met Jommeke in een luchtballon zat.

“Ik wist dat Temse in het verhaal zou verschijnen en ze hadden mij ook gezegd dat ik waarschijnlijk een rol ging krijgen”, zegt burgemeester De Ryck.

“Maar wat er met de stripversie van mij gaat gebeuren, weet ik niet. Ik zal de strip in de krant dus met ongewone belangstelling volgen. De grote lijnen van het verhaal ken ik wel al, maar daar mag ik uiteraard niet meer over vertellen”, klinkt het.

Dat Temse aan bod komt in het nieuwste album van Jommeke, is niet toevallig. Stripgemeente Temse viert de 65ste verjaardag van de jongen met het strooien kapsel immers met een heteluchtballon. De ballon, waarop in het groot een afbeelding van Jommeke en zijn kompanen Flip en Filiberke staat afgebeeld, zal in maart zijn luchtdoop kennen. In juni vindt in Temse ook de officiële voorstelling van De Plasticjagers plaats.

Voor de burgemeester is het overigens de tweede maal dat hij in een strip te zien is.

“Vorige keer was dat in een album van Suske en Wiske uit 1991: Tazuur en Tazijn. Dat speelde zich volledig af in Temse, en ik had er ook een rolletje in, toen nog als schepen.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *