Harmonie Orkest Temse vierde vijfjarig bestaan

Muziekvereniging nog altijd op zoek naar muzikanten
TEMSE – Op zondag 1 maart bracht Harmonie Orkest Temse (HOT) voor zowat 120 aanwezigen in de feestzaal van het gemeentehuis haar vijfjarig jubileumconcert.

“We proberen allerhande muzikanten aan te trekken, iedereen is uiteraard van harte welkom”
Nadia Van Hese, voorzitter HOT

“Men zegt wel eens: ‘Elke reden is goed genoeg om te feesten’, wel vandaag vierden we het 5-jarig bestaan, zeg maar het Houten jubileum, van Harmonie Orkest Temse, de enige resterende muziekmaatschappij in het centrum van Temse na een toch wel zeer rijk muzikaal verleden”, klonk het bij voorzitter Nadia Van Hese. “We hebben het op deze amper vijf jaar niet altijd even gemakkelijk gehad.”

“Maar we mogen niet blijven stilstaan bij het verleden. De drie ooit bloeiende verenigingen zijn er niet meer: noch Recht door Zee, noch Sinte-Cecilia, noch Moed en Volharding.”

“Beschouw, en dan richt ik me tot de muzikanten en de sympathisanten, HOT als de nieuwe muziekvereniging van centrum Temse. Een maatschappij die er alles aan doet om te overleven en de muzikale tradities in Temse in stand te houden. Muzikale tradities weliswaar, geen tradities van voormalige verenigingen. We willen absoluut vermijden om misverstanden uit het verleden mee te nemen.”

“En wat is een gemeente zonder muziekmaatschappij. Zo voelen ook wij het aan. We proberen allerhande muzikanten aan te trekken, iedereen is uiteraard van harte welkom. Daarnaast moeten we ook opnieuw publiek proberen motiveren om naar onze concerten te komen luisteren. Zonder het publiek hebben wij ook geen reden van bestaan.”

Roxanne Van Buggenhout en Ditte Van Lent van tekenacademie Bornem waren de hoofdprijswinnaars van de tekenwedstrijd

Ter gelegenheid van het houten jubileum maakten heel wat leerlingen van de tekenacademie Temse/Bornem een tekening.

“Het is heel fijn om met andere kunstdisciplines te kunnen samenwerken”, aldus van Hese. “Daarom koppelden we een kleine tekenwedstrijd aan ons vijfjarig bestaan.”

De hoofdprijs was voor Roxanne Van Buggenhout en Ditte Van Lent (tekenacademie Bornem).

Andere winnaars in willekeurige volgorde:

Marie Van Havere (beeldatelier Temse)
Femke Goiris en Kobe Van Brabant (beiden tekenacademie Bornem)
Amy Van Proeyen (beeldatelier Temse)
Zita Heirbaut (beeldatelier Temse)

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *