Gevolgen stormweer blijven duren: Kasteelstraat nog steeds afgesloten door asbest

TEMSE – Een deel van de Kasteelstraat was donderdag nog steeds afgesloten na de doortocht van storm Dennis afgelopen weekend. De storm heeft leien in asbest doen wegwaaien. Het dak van het voormalige politiekantoor in de Kasteelstraat heeft eerder al te lijden gehad onder storm Ciara, al was de schade toen wel beperkt.

“Bij storm Dennis waren de gevolgen erger”, zegt Diego Laureys van YouStone, de vastgoedontwikkelaar die het leegstaande gebouw wil renoveren. “Bij de tweede storm is de dakrand losgekomen, waardoor de wind onder de leitjes is kunnen spelen. Verschillende leien zijn losgekomen.”

Asbest

De leien zijn op straat terechtgekomen en hebben enkele auto’s beschadigd. De zwarte leien bevatten asbest. “Gelukkig gaat het om hechtgebonden asbest”, zegt Stefaan De Beckker van YouStone. “Dat is minder gevaarlijk zolang het niet in stukken breekt.”

YouStone liet ondertussen een gespecialiseerde asbestfirma langskomen. Voor en tijdens de opruim van de weggewaaide leien bleef de Kasteelstraat gesloten voor alle verkeer. Dat was ook donderdag nog zo. Wagens konden omrijden langs de Wilfordkaai. Ondertussen werd het dak zo goed als mogelijk ‘stormproof’ gemaakt.

Later deze week volgt nog overleg tussen YouStone en de gemeente. Het gebouw staat momenteel leeg. Vastgoedontwikkelaar YouStone heeft plannen om het herenhuis van de voormalige politiesite te renoveren. Er komen op de site negentien wooneenheden. YouStone is momenteel nog wel de procedure aan het doorlopen om de nodige vergunningen te krijgen. Als dat in orde is, kan de ontwikkelaar ten vroegste eind dit jaar met de werken starten. De storm zou geen vertraging veroorzaken.

Ondertussen hebben de bewoners in de onmiddellijke omgeving een brief gekregen van de vastgoedontwikkelaar om de eventuele schade die men geleden heeft aan te geven bij de verzekeringsmakelaar.

(Bron: HN/GVA – Tom Nuytemans)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *