Uw favoriete webkrant zit in het nieuw !!!

TEMSE/ELVERSELE/STEENDORP/TIELRODE – Onze site zit in een nieuw kleedje. Geef gerust jullie mening over het nieuwe ‘decor’ en het nieuwe logo. Via onze Facebookpagina’s of info@editietemse.be

Uiteraard kan u ons ook volgen via de sociale media. Dankzij de samenwerking met De Gazet van Temst en Nieuws en Info uit Temse hoeft u niks te missen.

De voorbije maand oktober telden we meer dan 65 000 bezoeken aan onze online-krant. Bedankt alvast om ons dagelijks zo massaal trouw te blijven !!!

Uw favoriete webkrant bereikt opnieuw een hoogtepunt in de ‘kijkcijfers’ !!!

TEMSE – Gejuich en champagne op de redactie van uw favoriete webkrant !!! We behaalden de voorbije maand juli opnieuw een hoogtepunt in de kijkcijfers. 🙂

Met onze onlinekrant kregen we op 31 dagen bijna 60 000 bezoeken over de vloer, om juist te zijn: 59 888 !!!
Uiteraard met heel wat bezoeken uit Temse maar ook heel wat van daarbuiten, Uitgeweken Temsenaars uit de rest van het land en zelfs uit het buitenland die graag de actualiteit uit de Scheldegemeente nog volgen….

Samen met onze Facebookpagina’s Editietemse.be, Nieuws en Info uit Temse en degazetvantemst.be, en hiermoetjezijn.be bereikten we een nieuw hoogtepunt dat geen eindpunt mag zijn.

Deel de link van onze website via uw sociale media – Facebook, Instagram, WhatsApp en Twitter – of stuur het door aan Facebookvrienden…
We zullen u er eeuwig dankbaar voor zijn…

Bent u handelaar in Temse of daarbuiten en wil u duizenden potentiële klanten bereiken voor een zacht prijsje ? laat ons gerust iets weten via info@editietemse.be

Familie Schelfhout wint Verkiezing van de Leukste Blijf in uw Kot Selfie met hun ‘coronatoren’

TEMSE – Vrijdagavond 31 juli vond in taverne-restaurant Kaai 22 de prijsuitreiking plaats van de Verkiezing van de Leukste Blijf in uw Kot Selfie van groot-Temse 2020. Naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus werden maar een beperkt aantal gasten uitgenodigd.

“We zijn hechter en meer verbonden met elkaar,  dit wilden we tonen met onze coronatoren. Sterk, stevig en vooral vol plezier”
papa Valentijn Schelfhout

De verkiezing werd georganiseerd door de onlinekrant Editietemse.be en Degazetvantemst.be. Dit tijdens de eerste lockdownperiode naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Het verving de Verkiezing van de Carnavalsselfie dat geannuleerd werd omdat het carnaval in de centrumgemeente door de crisis niet kon doorgaan.

Gedoodverfde favoriet

“We kregen een dertigtal foto’s binnen voor onze verkiezing”, aldus organisator Kurt Vermeir. “Daarbij wel enkele die niet in aanmerking kwamen voor deelname omdat we wel degelijk op zoek gingen naar de leukste selfie, en gewone foto’s niet in aanmerking kwamen.”

“Onze redactie selecteerde tien foto’s die van een jury, waaronder Bellenman Bart Heynderickx en Amin Rahouti, de geestelijke vader van stripfiguurtje ‘De Mekker van Temse’, punten kregen.”

Al vlug bleek dat de foto van de familie Schelfhout, een zogenaamde ‘coronatoren’, de gedoodverfde favoriet was om de verkiezing op haar naam te schrijven.

Ook op de Facebookpagina van de verkiezing bleek algauw dat de foto, vele straatlengtes meer ‘Vind ik Leuks’ kreeg dan de concurrentie.

Vanwege de maatregelen tegen het Covid-19 virus werden voor de prijsuitreiking enkel de winaars uitgenodigd. Samen met schepen Hugo Maes (CD&V) die de honneurs waarnam voor de gemeente, ter vervanging van burgemeester Luc De Ryck. Ook belleman Bart Heynderickx was van de partij. Hij vertegenwoordigde de jury, Amin ‘De Mekker’ Rahouti had zich laten verontschuldigen.

Coronatoren

De winnaars kregen hun winnende foto op canvas en prijzen van plaatselijke sponsors.

Namens de gemeente gaf schepen Hugo Maes een Temsese cadeaucheque ter waarde van 25 euro, een persoonlijk geschenk van de burgemeester. Daarbij ook één van de allerlaatste glasramen van Temse en een stapel boeken, zowel voor de ouders als voor de kinderen (strips).

“We hadden totaal niet verwacht dat we de verkiezing gingen winnen”, klonk het bij mama Ellen en papa Valentijn. Het was trouwens leuk om deel te nemen. We hebben ons goed geamuseerd. Maar het had heel wat voeten in de aarde eer we een goede foto hadden. De kinderen Brent (10), Ward (8) en Dries (3) waren in de wolken met de winst en de prijzen.

“We kozen thuis al een plaats uit waar we de foto gaan ophangen”, klonk het bij Ward.

“We zijn hechter en meer verbonden met elkaar. Een echt gezin, en dit wilden we tonen met onze coronatoren. Sterk, stevig en vooral vol plezier”, besloot papa Valentijn.

Meer foto’s, klik hier

De winnaars van de Verkiezing van de Blijf in uw Kot Selfie 2020: papa Valentijn Schelfhout, mama Ellen Verberckmoes en de kinderen Dries( 3), Ward (8) en Brent (10). Samen met vlnr.: belleman Bart Heynderickx, organisator Kurt Vermeir en schepen Hugo Maes

De Verkiezing van de Leukste – Blijf in uw Kot selfie 2020

Selfie’s doorsturen kan tot 15 mei !!!

TEMSE – Omdat iedereen in zijn kot moeten blijven door de maatregelen door het coronavirus organiseert Editietemse in samenwerking met stripfiguurtje De Mekker van Temst, van geestelijke vader tekenaar Amin Rahouti, de Verkiezing van de Leukste ‘Blijf in uw Kot’ – selfie van groot-Temse.

Iedereen die een link heeft met Temse of de deelgemeenten kan een leuke, grappige of knotsgekke selfie doorsturen – gemaakt In zijn KOT (tuin, terras…) – met zijn/haar gezin, partner of zelfs huisdier (hond, kat, kip, konijn, papegaai, ezel, goudvis enz….).

Opgelet !!! Gewone foto’s komen niet in aanmerking, enkel selfies !!!

Verkleedpartijen hierbij zijn niet verboden.
De foto’s moeten doorgestuurd worden ten laatste op vrijdag 15 mei 2020 enkel via mail: coronaselfie@editietemse.be. met vermelding: ‘ Ik heb nota genomen van het reglement’.

Foto’s doorgestuurd via Facebook of Messenger nemen niet deel aan de verkiezing.
Het reglement van de verkiezing leest men op de Facebookpagina:
De-verkiezing-van-de-Leukste-Blijf-in-uw-Kot-Selfie-2020

De winnaar krijgt zijn/haar foto op canvas en prijzen van lokale sponsors ter waarde van 200 euro !!!

Met dank aan Kaai 22, De Sampan, Frituur Bengie’s – Best Belgian Fries – Mokkebier, gemeente Temse en Clips & Things !!!

ARCHIEF. Vier jaar geleden opende Wereldkeuken Temse

TEMSE – Uw favoriete webkrant Editietemse.be bestaat ondertussen 10 jaar. Tijd om regelmatig eens terug te blikken naar het nieuws van toen.

Op 7 april 2016 opende op de site De Zaat ‘Wereldkeuken Temse’ de deuren. Voor Temse was dit een nieuw concept. Een zelfbedieningsrestaurant waar men a volonté kon eten voor een vaste prijs.

Vier jaar later beleeft het restaurant nog altijd hoogdagen….als tenminste virussen geen roet in het eten gooien…

Klik hier voor de foto’s van de officiële opening
Klik hier voor het volledige nieuwsartikel van toen

Het nieuwsartikel van toen
Bij de opening was Molisa Hu (rechts) mede-zaakvoerder in Temse. Sinds enige jaren is zij mede-uitbater van Wereldkeuken Kortrijk

 

 

Publiciteit op Editietemse…

Ter info:
Aan alle handelaars in Temse en omgeving.

Regelmatig proberen handelaars commerciële berichten te posten via onze Facebookpagina’s. (nu tijdens coronatijden meer dan ooit) Die worden door onze redactie niet goedgekeurd.

Reclameboodschappen kunnen altijd mits betaling. Advertenties in reclamebladen zijn toch ook niet gratis ?

Met onze website en bijhorende Facebookpagina’s bereiken we maandelijks tienduizenden potentiële klanten.

Voor meer info over publiciteit op onze website en bijhorende Facebookpagina’s: Editietemse.be – Nieuws en Info uit groot-Temse – Je bent van Tielrode als… en Hiermoetjezijn.be  mail: info@editietemse.be

Met dank.

Editietemse organiseert de Verkiezing van de Leukste ‘Blijf in uw KOT’-selfie

TEMSE – Omdat iedereen in zijn kot moeten blijven door de maatregelen tegen het coronavirus organiseert Editietemse in samenwerking met stripfiguurtje De Mekker van Temst, van geestelijke vader tekenaar Amin Rahouti, de Verkiezing van de Leukste ‘Blijf in uw Kot’ – selfie van groot-Temse.

Iedereen die een link heeft met Temse of de deelgemeenten kan een leuke, grappige of knotsgekke selfie doorsturen – gemaakt In zijn KOT (tuin, terras…) – met zijn/haar gezin, partner of zelfs huisdier (hond, kat, kip, konijn, papegaai, ezel, goudvis enz….). Gewone foto’s komen niet in aanmerking.

Verkleedpartijen hierbij zijn niet verboden.

De foto’s moeten doorgestuurd worden ten laatste op vrijdag 15 mei 2020 enkel via mail: coronaselfie@editietemse.be. met vermelding: ‘ Ik heb nota genomen van het reglement’.

Foto’s doorgestuurd via Facebook of Messenger nemen niet deel aan de verkiezing.

Het reglement van de verkiezing leest men op de Facebookpagina:
De-verkiezing-van-de-Leukste-Blijf-in-uw-Kot-Selfie-2020

 

 

REDACTIONEEL. Altijd met het vingertje wijzen in crisistijd ?

TEMSE/TIELRODE/ELVERSELE/STEENDORP – Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. Gisteren werden de eerder genomen maatregelen verlengd met al zeker twee weken. Ook in Temse nemen bewoners initiatieven om de zogenaamde lock-down een beetje draaglijker te maken. Maar dat wordt niet altijd gesmaakt door het gemeentebestuur.

Zo is er sinds enkele dagen de Facebookpagina Tazuur en Tazijn. Daar lazen we een oproep aan alle kinderen van groot-Temse om tekeningen te maken. Ook op de pagina De Chalet, Tooghangers KSV kunnen gelijkgestemden virtueel tateren en foto’s plaatsen over het KSV Temse van toen.

Daarnaast zijn er nog anderen die met leuke acties op de proppen komen. Zo wou DJ Peter Van Hoecke uit Tielrode elke zaterdagnamiddag voor zijn buren een tuinfuif organiseren. Hij draaide de plaatjes van in zijn tuin en de buren feesten elk in hun eigen kot.

Spijtig genoeg stak het gemeentebestuur daar een stokje voor nadat een buur van Peter een mail stuurde aan de bevoegde schepen van Milieu en de burgemeester. Haar kinderen zouden door de luide muziek uit hun slaapritme gehaald worden. Nota bene op zaterdagnamiddag tussen 14 en 17 uur.

“En voor het spelen van electronisch versterkte muziek moet men een milieuvergunning aanvragen”, maar die zal door het schepencollege niet uitgereikt worden”, voegde de schepen er nog fijntjes aan toe in een reactie in de lokale pers. Exit leuk initiatief.

Peter Van Hoecke legde zich neer bij de beslissing maar vond ze toch wel belachelijk. Hij riep buren wel op om de komende zaterdagen muziek te spelen in de tuin, zoals hij zelf met de radio in de tuin zal zitten.

In plaats van het initiatief meteen te verbieden door de mail van één buurvrouw had het gemeentebestuur niet kunnen bemiddelen tussen de buren en toelaten dat er in plaats van drie uren maar één uur muziek gespeeld werd ?

Er worden in deze crisistijd wel meer regels en wetten voorlopig aangepast.

Zo zijn de procedures voor het invoeren van tijdelijke werkloosheid sterk vereenvoudigd, zowel voor de werkgevers als voor de werknemers.
Iedereen wordt voorlopig zonder toelaatbaarheidsvoorwaarden toegelaten tot het recht op werkloosheidsuitkeringen. Door de voorlopige procedure kan men al na een dag genieten van een uitkering waar het tot voor kort tot vier weken kon duren.

Van een bevriend zaakvoerder van een transportfirma kwam ik te weten dat er versoepeling is goedgekeurd voor de verplichte rij- en rusttijden van truckchauffeurs. De overheid stelde een versoepeling in voor chauffeurs actief in het vervoer van voeding, geneesmiddelen en andere levensnoodzakelijke middelen naar de winkels en apotheken.

Het zijn maar twee van de vele regels en wetten die omwille van het coronavirus voorlopig aangepast werden.

Had het gemeentebestuur in dit specifieke geval ook geen versoepeling kunnen instellen ?

De initiatiefnemer had enkel tot doel had om zijn buren in deze crisistijd wat ontspanning te bieden. En dat slechts drie uurtjes op zaterdagnamiddag.

De coronatijden die we nu beleven zijn voor iedereen een moeilijke tijd. Waarom dan meteen weer met het vingertje wijzen en de ondernemingszin van een bewoner beteugelen ?

Dit zijn de 10 genomineerden voor de Leukste Carnavalsselfie…

TEMSE – Dit zijn ze…de 10 genomineerde foto’s voor de Verkiezing van de Leukste Carnavalsselfie 2019 !!!

De jury gaat nu in conclaaf en binnenkort kom je hier te weten wie de winnaar is…Hij of zij wint de foto op canvas, enkele prijzen van lokale handelaars en een aantal Temsese cadeaucheques..

Met dank aan:   Taverne-feestzaal De Gulden Cop, Vita Scheldebad, Taverne Kaai 22 en gemeente Temse

Zalig Pasen !!!

De redactie van Editietemse.be wenst iedereen Zalig Pasen, en voor de meer dan 90 nationaliteiten in Temse:

Joyeuses Pâques!- Happy Easter! – Páscoa feliz! – Счастливой пасхи! – В России в этот день говорят – Христос Воскрес! – iFelices Pascuas! – 复活节快乐! – イースターおめでとう – i-suta- omedetou (the “-” means a long vowel) – Frohe Ostern! – Wesołych Świąt (Wielkanocnych) – Kellemes húsvéti ünnepeket! – Paşte fericit! – Paskalya bayramınız kutlu olsun – Glad Påsk! – Buona Pasqua! – Hyvää pääsiäistä! – ג פסחא שמח! – God påske! – Milostiplné prežitie Veľkonočných sviatkov! – Sretan Uskrs! – عيد فصح سعيد – Καλό Πάσχα – 행복한 부활절이 되시길 (haengpoghan puhwarcheori toesikir) é Velikonoce! – God påske! – Ĝojan Paskon! – Bonan Paskon! – Vesele velikonočne praznike ! – Bones Pasqües! – Srećan Uskrs! – Cáisc Shona Dhuit/Dhaoibh, Beannachtaí na Cásca – Häid lihavõttepühi ! – शुभ ईस्टर (Śubh īsṭar) – Sveiki sulaukę velykų – สุขสันต์วันอีสเตอร์ – (Suk-sənt-wən īs-toer) – عید مبارک! – Chúc Mừng Phục Sinh – Честито Възкресение Христово! (Честит Великден!) – Христос Возкресе! feliz Páscoa – Pascha felix! – Gleðilega páska – Geseënde paasfees – Góðar Páskir! – Cejnî Hêkesûr pîroz bê – عید پاک مبارک! – h Среќен Велигден ; Христос воскресе ; Вистина воскресе – Sretan Uskrs! – Priecīgas Lieldienas! – Selamat Paskah – Великодніми святами ; Христос воскрес! – що й з Різдвом: традиційне привітання в період Великодніх свят / “Христос воскрес!” – pasko ng pagkabuhay! – Ondo izan Bazko garaian – Pask laouen ! – Fleurich Peaske!

Pasen ET_2017_ok

De teerling is geworpen: Dit is de winnaar van Leukste Carnavalsselfie !!!

Initiatiefnemers hopen volgend jaar met de verkiezing deel uit te maken van het officiële carnavalsprogramma
TEMSE – Op vrijdag 31 maart vond in de Gulden Cop de officiële prijsuitreiking plaats van de Verkiezing van de Leukste Carnavalsselfie van groot-Temse 2017.
IMG_1098
De selfie ingestuurd door Olivier Van Hoyweghen kreeg de meeste punten

“Voor deze vierde editie ontvingen we meer dan 30 inzendingen. Een mooi cijfer maar het kan misschien nog beter, als we volgend jaar misschien deel kunnen uitmaken van het officiële carnavalsprogramma in Temse en de deelgemeenten”, hoopt initiatiefnemer Kurt Vermeir. “Spijtig genoeg waren dit jaar een rits inzendingen gewone foto’s. Misschien moeten we tegen volgend jaar toch nog eens duidelijk maken wat een selfie juist is. Er waren ook een aantal inzendingen die niet in aanmerking kwamen door de kwaliteit van de foto. De winnaar krijgt zijn ingestuurde foto vergroot op canvas, te donkere foto’s, bijvoorbeeld genomen tijdens een kroegentocht in een weinig verlicht café maken geen kans om geselecteerd te worden. Om de kansen te vergroten maakt men beter even tijd om een kwaliteitsvolle foto te maken.”

Een jury van Temsese bv’s, waaronder schepenen Franky De Graeve (CD&V) en Debby Vermeiren (CVD&V), belleman Gerard Vercauteren en enkele voorzitters van carnavalscomités uit groot-Temse mocht punten geven op een selectie van 10 selfies.
“De eer voor dit leuke initiatief komt volledig ten goede aan Kurt Vermeir”, aldus schepen Franky De Graeve. Hij geeft het carnavalsgebeuren in onze gemeente nog meer kleur door deze leuke fotoverkiezing.”

De foto ingestuurd door Olivier Van Hoyweghen uit Temse won met een straatlengte voorsprong op enkele achtervolgers waaronder inzendingen van leden van carnavalsverenigingen Nabukodonosor en de Sharky’s uit Steendorp.

De winnende selfie werd genomen tijdens de kroegentocht op carnavalsmaandag. Olivier staat samen op de foto met zus  Celine Van Hoyweghen en vriendin Tessa Weyn.
“Het schminkwerk is de verdienste van Kelly De Jonghe van Twikel’s Facepaint“, verklapt Olivier. “Ze was per persoon een uur bezig met grimeren, daarom schenken we het canvas graag aan haar.”

Kelly is gediplomeerd kindergrimeur maar ook gespecialiseerd in facepaint, special effects, bellypaints, bodypaint, glittertattoos en nog veel meer.

Meer foto’s van de prijsuitreiking, klik hier
(
foto’s: Mario Maes)

IMG_1103
vlnr.: schepen Franky De Graeve, grimeur Kelly De Jonghe, Celine Van Hoyweghen, Olivier Van Hoyweghen, Tessa Weyn, initiatiefnemer Kurt Vermeir, Johan Blijweert van de Gulden Cop en schepen Debby Vermeiren