PUBLI-REDACTIONEEL – In juli gratis biljarten in café The Pocket…in samenwerking met De Gazet van Temst

TEMSE – Gans de maand juli kan men in muziekcafé The Pocket gratis biljarten ( Pool, Snooker, enz…)

Bij afgifte van de advertentie uit de Gazet van Temst van donderdag 27 juni krijgt men bij minimum een uur biljarten, een uur gratis.

Knip de advertentie uit het krantje, reserveer jouw biljarttafel en geniet van de zomerpromo….
De Gazet van Temst vindt men bij een aantal horecazaken, handelaars, wachtzalen van dokters en openbare instellingen in groot-Temse.

Als u het gratis krantje niet te pakken krijgt kan u de advertentie hieronder downloaden (afbeelding opslaan als..) en uitprinten om zo toch te genieten van een uurtje gratis Pool, Snooker enz…

Win een footlunch voor de thuiswedstrijd van Blauw-Wit Temse op 17 december

TEMSE – SV Blauw Wit Temse (BW) speelt tijdens het eerste seizoen in derde provinciale ijzersterk. De ploeg won haar laatste thuiswedstrijd met 3-2 van Svelta Melsele B. BW schuift hierdoor op naar de tweede plaats in het klassement en telt slechts één puntje minder dan leider Haasdonk.

Op 17 december is er weer een thuismatch in het Fernand Schuermanstadion tegen SK Wachtebeke. Vooraf is er zoals steeds een footlunch. Als jij gratis wil komen genieten van lekker eten en een leuke pot voetbal in de Schoolstraat neem dan deel aan onze prijsvraag.

De vraag voor deze maand: de hoeveelste overwinning in derde provinciale was de winstmatch van Blauw Wit Temse tegen Melsele ?

A: 6
B: 8
C: 9

Antwoorden kan enkel door een mail te sturen via blauwwit@editietemse.be of via WhatsApp (0495 15 06 81) met als antwoord A, B of C en vermelding van naam en gsm-nummer. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Nieuw in Temse !!! …De Gazet van Temst… op papier !!!

Tweewekelijks krantje gratis bij handelaars, horeca en wachtzalen van dokters, tandartsen… in groot-Temse

TEMSE – In november 2008 zag de online-krant voor Temse en de deelgemeenten www.editietemse.be het levenslicht. Nu 15 jaar later zijn we met onze nieuwssite alomtegenwoordig in groot-Temse met vele tienduizenden views per maand op onze website en vele duizenden leden via onze sociale mediakanalen. Om het 15-jarig bestaan te vieren breiden we uit…op papier.

Op de sociale media lopen we in de kijker via onze drie Facebookaccounts, (Editietemse, Nieuws en Info uit Temse en degazetvantemst). Dit met vele duizenden leden. Daarnaast posten we regelmatig nieuws en foto’s op Instagram
en X, het voormalige Twitter.

We beheren trouwens nog een aantal Facebookaccounts in groot Temse: Waaronder Je bent van Tielrode, Ge zijt van Steendorp en we zijn ook mede-beheerder van Je Bent van Temse (met zowat 17 000 leden).

Goede doel

Om het 15-jarig jubileum van Editietemse in de kijker te plaatsen gaan we uitbreiden. Naast online nieuws brengen we vanaf heden tweewekelijks de Gazet Van Temst op papier. Dit met een gemakkelijk te hanteren A4 formaat. We verspreiden de krant, met nieuws en advertenties, (voorlopig) op 1000 exemplaren, via handelszaken en horeca in groot-Temse en in de wachtruimtes van dokters, tandartsen enz… Zo krijgt Temse een extra nieuws – en mediakanaal.

Om dit nieuwe project extra glans te geven willen we ons steentje bijdragen voor het goede doel in de gemeente. De opbrengst van de eerste edities van De Gazet van Temst -‘print’- zal deels geschonken worden aan de goede-doel-organisatie Temse Schenkt vzw.

Temse Schenkt vzw is een hulporganisatie – gesteund door het gemeentebestuur van Temse – het OCMW van Temse – tal van sympathisanten /donateurs en in samenwerking met aanverwante organisaties. De vzw heeft als doelstelling het gratis ondersteunen van onze medeburgers die het thans moeilijk hebben – kansarm zijn of minder bedeeld.

Door middel van het adverteren van een logo of advertentie in de Gazet van Temst wordt de organisatie financieel ondersteund.

De Mekker komt opnieuw tot leven !!!

De Mekker !!!!

Een leuke bijkomstigheid is dat in elke editie een strip of cartoon zal gepubliceerd worden van de Mekker van Temse. Het Temsese stripfiguurtje dat nieuw leven wordt ingeblazen.

Kunstenaar/tekenaar Amin Rahouti creëerde enkel jaren geleden De Mekker, een leuk figuurtje dat avonturen beleeft in Temse, met een knipoog naar de bijnaam van de Temsenaars… De Azijnzekers… Op vraag van onze redactie wou Amin het figuurtje opnieuw tot leven wekken. Daardoor zal De Mekker, in principe tweewekelijks, een forum krijgen in ons nieuwe lokale krantje.

Handelaars of verenigingen die interesse hebben om te adverteren in De Gazet van Temst, via een logo of volwaardige advertentie, kunnen contact opnemen via info@editietemse.be

Na jaren komt de Mekker opnieuw tot leven…

Win vrijkaarten en drankjetons voor de wedstrijd van Blauw Wit Temse tegen Rupelmonde

TEMSE – Win 2 vrijkaarten en 5 drankjetons voor de thuiswedstrijd van Blauw Wit Temse komende zondag 11/12 tegen Rupelmonde

De wedstrijd van Blauw-Wit Temse op zaterdag 4 november op het veld van Baasrode werd na 83 minuten stop gezet. Dit omwille van een zware blessure van één van de spelers van Blauw Wit.

Welke speler?

A: Ruben Ketels

B: Mathias Van Hoyweghen

C: Arno Weyn

Stuur uw antwoord A, B of C samen met uw naam en GSM-nr. door via:
mail blauwwit@editietemse.be of via WhatsApp: 0495 15 06 81

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Kans maken op een gratis footlunch met Breugelbuffet van de Vleeshoeve voor de wedstrijd van Blauw Wit Temse tegen Eksaarde op 1 oktober? Dat is nu een gokje wagen met onze prijsvraag !

TEMSE – Op 1 oktober speelt Blauw Wit Temse in het Fernand Schuermanstadion weer een thuismatch tegen Eksaarde. Naar goede gewoonte kan men, net zoals voor alle thuiswedstrijden, voor het begin van de wedstrijd lekker gezellig tafelen tijdens een footlunch, in het hart van Blauw Wit: Club 45. Daarna kan men dan de wedstrijd meepikken aan de rand van het veld.

Wie de sfeer wil opsnuiven en gratis wil smikkelen kan evenwel een een gokje wagen met onze prijsvraag:

Op haar laatste thuismatch wist Blauw Wit Temse opnieuw te winnen: het werd 3-2 tegen SVE Bazel. Hiermee kan de club een streepje bijzetten aan de ongeslagen reeks.

Prijsvraag: Hoeveel competitiewedstrijden op rij is Blauw Wit ongeslagen na deze match?

A. 33
B. 35
C. 40

Stuur uw antwoord (A, B of C) samen met uw naam ofwel via mail naar: blauwwit@editietemse.be,
of via WhatsApp naar het nummer 0495 15 06 81
Veel succes !!!

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd

Win een gratis Footlunch bij SV Blauw-Wit Temse dankzij uw favoriete webkrant

TEMSE – Komende zondag 10 september speelt SV Blauw Wit Temse zijn eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen in het Fernand Schuermanstadion in de Schoolstraat. Net zoals vorig seizoen organiseert de club tijdens thuismatchen footlunches. Lekker smikkelen en smullen en genieten van een leuke voetbalnamiddag. Dankzij Editietemse kan u hier gratis van genieten…

“Voor onze footlunches hebben we voor het komende seizoen resoluut gekozen voor cateraars uit onze eigen gemeente om op die manier de lokale zelfstandigen een duwtje in de rug te geven en ook weer de lokale verankering te versterken”, stelt voorzitter Johan Boel.

Win een gratis footlunch

Door een samenwerking van Blauw-Wit met uw favoriete webkrant kunnen wij een gratis footlunch ter waarde van 30 euro wegschenken voor de wedstrijd van komende zondag 10 september tegen VKS Hamme Zogge.

Het menu wordt verzorgd door slagerij-traiteur de Clippel en omvat:

  • Aperitief Club 45
  • Stoofvlees met frietjes
  • Uitgebreid dessertenbuffet
  • Koffie met digestief naar keuze
    vergezeld van zoete zaligheden van Chocolatier Balerdon

Deelnemen kan via deze link. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.
Veel succes !!!

Uiteraard kan u nog inschrijven voor de footlunch, dit voor vrijdag 8 september.
(De gegevens vindt u op de afbeelding bovenaan)

Nieuws uit eigen huis: Editie Temse mediapartner van SV Blauw-Wit Temse

TEMSE – Uw favoriete webkrant Editie Temse bestaat in 2023 maar liefst 15 jaar. Heel wat duizenden Temsenaars uit Temse of daarbuiten, zowel in binnen – als buitenland, volgen ondertussen regelmatig het Temsese nieuws via onze website en onze ‘socials’, met uiteraard onze welgemeende dank…

Ook sportverenigingen uit groot-Temse kunnen bij ons terecht om hun club in de kijker te plaatsen…

…en we hebben goed nieuws: Vanaf heden is uw favoriete Temsese nieuwskanaal mediapartner van voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW).

Het eerste elftal start zaterdag de competitie in 3de prov. E

Zoals u wellicht weet speelde de jonge club vorig seizoen kampioen in 4de provinciale. En dus lag de promotie naar een hogere reeks wijd open.

Komende zaterdagavond start het A-elftal van BW de competitie in 3de Provinciale E met een verplaatsing naar FC Sint-Niklaas. Op 10 september is er de eerste thuismatch tegen Hamme-Zogge. Supporters allen op post !!!

Hou onze website en sociale mediakanalen dit voetbalseizoen goed in het oog…want misschien valt er regelmatig wel iets te winnen

PUBLI-REDACTIONEEL – Exclusieve wijnen en producten uit Noord-Italië bij Di’Vin wijnshop

Begin december degustatieweekend om inspiratie op te doen voor de feestdagen

TEMSE – Twee jaar geleden opende Dieter Van Cleemput aan de Kouterstraat 22 Di’Vin wijnshop. Men kan er terecht voor exclusieve wijnen en andere producten uit Piemonte, een streek in Noord-Italië. “Want de God van de wijn woont in Piemonte”, stelt Dieter. Naast een binnenterras voor zomerse dagen kan men er sinds kort op de eerste verdieping terecht voor feestjes tot 20 personen.

Zowat zes jaar geleden startte hij een invoerzaak voor wijnen uit Piemonte.

“We hadden een magazijn in de Gebroeders van Raemdonckstraat en bouwden daar een wijnkamer zodat de wijnen constant op perfecte vochtigheid en temperatuur bewaard worden”, vertelt Dieter. “Daar deden we op regelmatig basis ook degustaties. en verkochten de wijnen via wijnbeurzen, het organiseren van wijndagen en onze webshop. Maar om toch wat meer bekendheid te krijgen in Temse openden we in september 2019 onze winkel in de Kouterstraat.”

In de selectie van zijn wijnen hanteert Dieter strenge criteria: hij wil alleen kleine familiebedrijven, die de traditie en de natuur respecteren, en waar hij een eerlijke passie voor wijn voelt.
Dieter doet je versteld staan van de variëteit die er in Piemonte te vinden is: van rood over wit en rosé naar spumante, grappa en zelfs gin.

Ondertussen kan men bij Di’Vin niet enkele terecht voor wijnen maar heeft men een volledig gamma van producten uit Piemonte en dat op eigen naam !!!

Een greep uit het aanbod: tomatensauzen, pesto’s, kleine tapenades, kazen, choco, confituren, kleine koekjes en ook olijfolie uit Liguria. “Dat ons wel aangeleverd door een producent uit Piemonte.”

Naast wijnen verkoopt men bij Di’Vin nog diverse andere producten uit Piemonte

Daarnaast heeft men bij Di’Vin een enorm assortiment aan grappa’s, likeuren, artisanaal gemaakte gins, rum en nog veel meer.

“Hiermee kunnen we leuke geschenkpakketten samenstellen”, klinkt het. “Niet enkel met wijn of andere alcoholische dranken maar ook geschenkmanden met andere producten uit ons aanbod of een combinatie van de twee.”

Feestzaaltje voor ‘Italiaanse Tratoria’

Tijdens zomerse dagen kan men bij Di’Vin ook gezellig gaan genieten op het binnenterras.

Tijdens zomerse dagen kan men op het binnenterras genieten van een wijntje, een koffie of een ijsje

“Daar staan een aantal wijnen op het krijtbord die per glas kunnen besteld worden”, stelt de zaakvoerder. “De flessen die binnen staan worden geserveerd mits betaling van kurkrecht per fles. Daarnaast is er ook koffie te verkrijgen voor klanten die liever geen wijn drinken. En we werken ondertussen ook samen met Gelateria Luca. Als er kinderen bij zijn is het leuk dat zij kunnen genieten van een ijsje.”

Sinds kort is er op de eerste verdieping ook een feestzaaltje ingericht voor maximaal 20 personen.

“Hier doen we nu onze degustatiemomenten maar het is ook mogelijk om hier kleinschalige feestjes te geven”, aldus de wijnhandelaar.
“Wij verzorgen de wijn en laten een kok het eten bereiden. Dit met het principe van een zogenaamd vrienden – of familiefeest, het concept van een Italiaanse Tratoria: De schalen op tafel zetten, beginnen verdelen en daarna nog een hoofdgerecht en een dessert. Waarbij de voorzieningen wel steeds door onszelf gebeuren. Het is dus niet mogelijk om enkel het zaaltje te huren. maar daarnaast is alles wel mogelijk, alles is te bespreken.”

Binnenkort organiseert Di’Vin weer een degustatieweekend !!!
“Ontdek enkele van onze wijnen en doe inspiratie op voor de feestdagen.”

Vrijdag 10 december van 14-19u
Zaterdag 11 december van 10-19u
Zondag 12 december van 14-18u

Wijnshop Di’Vin Kouterstraat 22 Temse
De winkel is open op vrijdag van 14 tot 18 u., op zaterdag van 10 tot 18 u, en andere dagen op afspraak.


Uiteraard kan u ook bestellen via de webshop:
www.divinwines.be

Sinds kort is er op de eerste verdieping een zaaltje voor feestjes voor maximaal 20 personen

PUBLI-REDACTIONEEL. Nathalie opende nieuw kapsalon in hartje Tielrode.

TEMSE/TIELRODE – Begin oktober opende aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode kapsalon NathalieV de deuren. “Het is een droom die uitkomt en ik ga ook meteen ‘back to the roots’, want Ik ben namelijk geboren en getogen in Tielrode”, vertelt zaakvoerster Nathalie Verbeke.

“Ik wou een huiselijke sfeer creëren en de gezelligheid van mijn vorige zaak terug brengen.”
kapster Nathalie Verbeke

“Heel wat nieuwe klanten denken dat ik nu pas als zelfstandig kapster begonnen ben maar ik doe dit eigenlijk al 12 jaar”, klinkt het. Ik ben in 2009 begonnen met een heel klein ‘mini kapsalonneke’, in mijn toenmalige woning, aan Lauwershoek in Temse, enkel een kapstoel en een wasbak meer was het niet.”

Vier jaar later verhuisde Nathalie de kapperszaak dan naar de Koning Leopoldlaan.

Gezellig dorpje

“Daar had ik al wat meer ruimte om de klanten te ontvangen maar toen vorig jaar corona om de hoek kwam loeren bleek het salon toch iets te klein. Daarom ging ik op zoek naar een groter pand met meer mogelijkheden qua verkoop en om meer klanten te kunnen ontvangen.”

“Toen dit pand vrijkwam heb ik geen moment getreuzeld”, lacht Nathalie. “Ik heb altijd graag in Tielrode gewoond, het is hier een gezellig dorpje en mijn ouders wonen hier nog.”

Zowel dames heren en kinderen kunnen in het salon terecht maar wel enkel op afspraak.

“Zo zijn er geen lange wachtijden”, stelt de kapster. “Het is voor mij ook belangrijk dat men weet dat ik al 12 jaar in het vak zit. Ik werk ook al die tijd met dezelfde merken van haarverzorgingsprodukten waar ik heel tevreden van ben.”

Huiselijke sfeer

“Maar als er klanten zijn die bijvoorbeeld een bepaald soort shampoo willen van een ander merk is dat ook geen probleem. Ik kan dat altijd bestellen onder het motto: ‘U vraagt wij draaien’. Ook wat openingsuren betreft pas ik mij graag aan naar de klant toe. Ik werk van dinsdag tot zaterdag maar heb geen vaste openingsuren. Tijdens weekdagen tot 18 uur en zaterdag ben ik open tot 16 uur.”

“Een aantal vaste klanten stelden zich vooraf vragen of het salon niet te groot zou zijn en het zou inboeten aan gezelligheid”, klinkt het. “Maar ik wou gewoon meer ruimte hebben, een huiselijke sfeer creëren en de gezelligheid van mijn vorige zaak terug brengen.”

“Daarom staat de kaptafel ook in het midden, zoals een tafel in een woonkamer. En heb ik ook een wachtruimte gemaakt. Sommige dames worden gebracht door hun echtgenoot, en omdat die niet voor een half uurtje opnieuw naar huis zou moeten kan die hier wachten en eventueel iets drinken.”

“Een aantal klanten dachten ook dat ze in de nieuwe zaak niet meer in hun werktenue zouden terecht kunnen. Waarom niet ? Ik ben nog altijd dezelfde Nathalie, al 12 jaar lang, enkel mijn kapsalon is wat vergroot en gemoderniseerd, iedereen is hier welkom!”

Kapsalon NathalieV Antwerpse Steenweg 37B Tielrode:
Kapsalon waar de klant centraal staat! Haarverzorging met goesting en passie voor mooi en verzorgd haar. Behandelingen met gezonde en organische haarproducten voor haar én hem.

Meer info: www.nathaliev.be

“Ik heb altijd graag in Tielrode gewoond, het is hier een gezellig dorpje en mijn ouders wonen hier nog”, aldus Nathalie

Uw favoriete webkrant zit in het nieuw !!!

TEMSE/ELVERSELE/STEENDORP/TIELRODE – Onze site zit in een nieuw kleedje. Geef gerust jullie mening over het nieuwe ‘decor’ en het nieuwe logo. Via onze Facebookpagina’s of info@editietemse.be

Uiteraard kan u ons ook volgen via de sociale media. Dankzij de samenwerking met De Gazet van Temst en Nieuws en Info uit Temse hoeft u niks te missen.

De voorbije maand oktober telden we meer dan 65 000 bezoeken aan onze online-krant. Bedankt alvast om ons dagelijks zo massaal trouw te blijven !!!

Uw favoriete webkrant bereikt opnieuw een hoogtepunt in de ‘kijkcijfers’ !!!

TEMSE – Gejuich en champagne op de redactie van uw favoriete webkrant !!! We behaalden de voorbije maand juli opnieuw een hoogtepunt in de kijkcijfers. 🙂

Met onze onlinekrant kregen we op 31 dagen bijna 60 000 bezoeken over de vloer, om juist te zijn: 59 888 !!!
Uiteraard met heel wat bezoeken uit Temse maar ook heel wat van daarbuiten, Uitgeweken Temsenaars uit de rest van het land en zelfs uit het buitenland die graag de actualiteit uit de Scheldegemeente nog volgen….

Samen met onze Facebookpagina’s Editietemse.be, Nieuws en Info uit Temse en degazetvantemst.be, en hiermoetjezijn.be bereikten we een nieuw hoogtepunt dat geen eindpunt mag zijn.

Deel de link van onze website via uw sociale media – Facebook, Instagram, WhatsApp en Twitter – of stuur het door aan Facebookvrienden…
We zullen u er eeuwig dankbaar voor zijn…

Bent u handelaar in Temse of daarbuiten en wil u duizenden potentiële klanten bereiken voor een zacht prijsje ? laat ons gerust iets weten via info@editietemse.be

Familie Schelfhout wint Verkiezing van de Leukste Blijf in uw Kot Selfie met hun ‘coronatoren’

TEMSE – Vrijdagavond 31 juli vond in taverne-restaurant Kaai 22 de prijsuitreiking plaats van de Verkiezing van de Leukste Blijf in uw Kot Selfie van groot-Temse 2020. Naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus werden maar een beperkt aantal gasten uitgenodigd.

“We zijn hechter en meer verbonden met elkaar,  dit wilden we tonen met onze coronatoren. Sterk, stevig en vooral vol plezier”
papa Valentijn Schelfhout

De verkiezing werd georganiseerd door de onlinekrant Editietemse.be en Degazetvantemst.be. Dit tijdens de eerste lockdownperiode naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Het verving de Verkiezing van de Carnavalsselfie dat geannuleerd werd omdat het carnaval in de centrumgemeente door de crisis niet kon doorgaan.

Gedoodverfde favoriet

“We kregen een dertigtal foto’s binnen voor onze verkiezing”, aldus organisator Kurt Vermeir. “Daarbij wel enkele die niet in aanmerking kwamen voor deelname omdat we wel degelijk op zoek gingen naar de leukste selfie, en gewone foto’s niet in aanmerking kwamen.”

“Onze redactie selecteerde tien foto’s die van een jury, waaronder Bellenman Bart Heynderickx en Amin Rahouti, de geestelijke vader van stripfiguurtje ‘De Mekker van Temse’, punten kregen.”

Al vlug bleek dat de foto van de familie Schelfhout, een zogenaamde ‘coronatoren’, de gedoodverfde favoriet was om de verkiezing op haar naam te schrijven.

Ook op de Facebookpagina van de verkiezing bleek algauw dat de foto, vele straatlengtes meer ‘Vind ik Leuks’ kreeg dan de concurrentie.

Vanwege de maatregelen tegen het Covid-19 virus werden voor de prijsuitreiking enkel de winaars uitgenodigd. Samen met schepen Hugo Maes (CD&V) die de honneurs waarnam voor de gemeente, ter vervanging van burgemeester Luc De Ryck. Ook belleman Bart Heynderickx was van de partij. Hij vertegenwoordigde de jury, Amin ‘De Mekker’ Rahouti had zich laten verontschuldigen.

Coronatoren

De winnaars kregen hun winnende foto op canvas en prijzen van plaatselijke sponsors.

Namens de gemeente gaf schepen Hugo Maes een Temsese cadeaucheque ter waarde van 25 euro, een persoonlijk geschenk van de burgemeester. Daarbij ook één van de allerlaatste glasramen van Temse en een stapel boeken, zowel voor de ouders als voor de kinderen (strips).

“We hadden totaal niet verwacht dat we de verkiezing gingen winnen”, klonk het bij mama Ellen en papa Valentijn. Het was trouwens leuk om deel te nemen. We hebben ons goed geamuseerd. Maar het had heel wat voeten in de aarde eer we een goede foto hadden. De kinderen Brent (10), Ward (8) en Dries (3) waren in de wolken met de winst en de prijzen.

“We kozen thuis al een plaats uit waar we de foto gaan ophangen”, klonk het bij Ward.

“We zijn hechter en meer verbonden met elkaar. Een echt gezin, en dit wilden we tonen met onze coronatoren. Sterk, stevig en vooral vol plezier”, besloot papa Valentijn.

Meer foto’s, klik hier

De winnaars van de Verkiezing van de Blijf in uw Kot Selfie 2020: papa Valentijn Schelfhout, mama Ellen Verberckmoes en de kinderen Dries( 3), Ward (8) en Brent (10). Samen met vlnr.: belleman Bart Heynderickx, organisator Kurt Vermeir en schepen Hugo Maes