Familie Schelfhout wint Verkiezing van de Leukste Blijf in uw Kot Selfie met hun ‘coronatoren’

TEMSE – Vrijdagavond 31 juli vond in taverne-restaurant Kaai 22 de prijsuitreiking plaats van de Verkiezing van de Leukste Blijf in uw Kot Selfie van groot-Temse 2020. Naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus werden maar een beperkt aantal gasten uitgenodigd.

“We zijn hechter en meer verbonden met elkaar,  dit wilden we tonen met onze coronatoren. Sterk, stevig en vooral vol plezier”
papa Valentijn Schelfhout

De verkiezing werd georganiseerd door de onlinekrant Editietemse.be en Degazetvantemst.be. Dit tijdens de eerste lockdownperiode naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Het verving de Verkiezing van de Carnavalsselfie dat geannuleerd werd omdat het carnaval in de centrumgemeente door de crisis niet kon doorgaan.

Gedoodverfde favoriet

“We kregen een dertigtal foto’s binnen voor onze verkiezing”, aldus organisator Kurt Vermeir. “Daarbij wel enkele die niet in aanmerking kwamen voor deelname omdat we wel degelijk op zoek gingen naar de leukste selfie, en gewone foto’s niet in aanmerking kwamen.”

“Onze redactie selecteerde tien foto’s die van een jury, waaronder Bellenman Bart Heynderickx en Amin Rahouti, de geestelijke vader van stripfiguurtje ‘De Mekker van Temse’, punten kregen.”

Al vlug bleek dat de foto van de familie Schelfhout, een zogenaamde ‘coronatoren’, de gedoodverfde favoriet was om de verkiezing op haar naam te schrijven.

Ook op de Facebookpagina van de verkiezing bleek algauw dat de foto, vele straatlengtes meer ‘Vind ik Leuks’ kreeg dan de concurrentie.

Vanwege de maatregelen tegen het Covid-19 virus werden voor de prijsuitreiking enkel de winaars uitgenodigd. Samen met schepen Hugo Maes (CD&V) die de honneurs waarnam voor de gemeente, ter vervanging van burgemeester Luc De Ryck. Ook belleman Bart Heynderickx was van de partij. Hij vertegenwoordigde de jury, Amin ‘De Mekker’ Rahouti had zich laten verontschuldigen.

Coronatoren

De winnaars kregen hun winnende foto op canvas en prijzen van plaatselijke sponsors.

Namens de gemeente gaf schepen Hugo Maes een Temsese cadeaucheque ter waarde van 25 euro, een persoonlijk geschenk van de burgemeester. Daarbij ook één van de allerlaatste glasramen van Temse en een stapel boeken, zowel voor de ouders als voor de kinderen (strips).

“We hadden totaal niet verwacht dat we de verkiezing gingen winnen”, klonk het bij mama Ellen en papa Valentijn. Het was trouwens leuk om deel te nemen. We hebben ons goed geamuseerd. Maar het had heel wat voeten in de aarde eer we een goede foto hadden. De kinderen Brent (10), Ward (8) en Dries (3) waren in de wolken met de winst en de prijzen.

“We kozen thuis al een plaats uit waar we de foto gaan ophangen”, klonk het bij Ward.

“We zijn hechter en meer verbonden met elkaar. Een echt gezin, en dit wilden we tonen met onze coronatoren. Sterk, stevig en vooral vol plezier”, besloot papa Valentijn.

Meer foto’s, klik hier

De winnaars van de Verkiezing van de Blijf in uw Kot Selfie 2020: papa Valentijn Schelfhout, mama Ellen Verberckmoes en de kinderen Dries( 3), Ward (8) en Brent (10). Samen met vlnr.: belleman Bart Heynderickx, organisator Kurt Vermeir en schepen Hugo Maes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *