PUBLI-REDACTIONEEL – Exclusieve wijnen en producten uit Noord-Italië bij Di’Vin wijnshop

Begin december degustatieweekend om inspiratie op te doen voor de feestdagen

TEMSE – Twee jaar geleden opende Dieter Van Cleemput aan de Kouterstraat 22 Di’Vin wijnshop. Men kan er terecht voor exclusieve wijnen en andere producten uit Piemonte, een streek in Noord-Italië. “Want de God van de wijn woont in Piemonte”, stelt Dieter. Naast een binnenterras voor zomerse dagen kan men er sinds kort op de eerste verdieping terecht voor feestjes tot 20 personen.

Zowat zes jaar geleden startte hij een invoerzaak voor wijnen uit Piemonte.

“We hadden een magazijn in de Gebroeders van Raemdonckstraat en bouwden daar een wijnkamer zodat de wijnen constant op perfecte vochtigheid en temperatuur bewaard worden”, vertelt Dieter. “Daar deden we op regelmatig basis ook degustaties. en verkochten de wijnen via wijnbeurzen, het organiseren van wijndagen en onze webshop. Maar om toch wat meer bekendheid te krijgen in Temse openden we in september 2019 onze winkel in de Kouterstraat.”

In de selectie van zijn wijnen hanteert Dieter strenge criteria: hij wil alleen kleine familiebedrijven, die de traditie en de natuur respecteren, en waar hij een eerlijke passie voor wijn voelt.
Dieter doet je versteld staan van de variëteit die er in Piemonte te vinden is: van rood over wit en rosé naar spumante, grappa en zelfs gin.

Ondertussen kan men bij Di’Vin niet enkele terecht voor wijnen maar heeft men een volledig gamma van producten uit Piemonte en dat op eigen naam !!!

Een greep uit het aanbod: tomatensauzen, pesto’s, kleine tapenades, kazen, choco, confituren, kleine koekjes en ook olijfolie uit Liguria. “Dat ons wel aangeleverd door een producent uit Piemonte.”

Naast wijnen verkoopt men bij Di’Vin nog diverse andere producten uit Piemonte

Daarnaast heeft men bij Di’Vin een enorm assortiment aan grappa’s, likeuren, artisanaal gemaakte gins, rum en nog veel meer.

“Hiermee kunnen we leuke geschenkpakketten samenstellen”, klinkt het. “Niet enkel met wijn of andere alcoholische dranken maar ook geschenkmanden met andere producten uit ons aanbod of een combinatie van de twee.”

Feestzaaltje voor ‘Italiaanse Tratoria’

Tijdens zomerse dagen kan men bij Di’Vin ook gezellig gaan genieten op het binnenterras.

Tijdens zomerse dagen kan men op het binnenterras genieten van een wijntje, een koffie of een ijsje

“Daar staan een aantal wijnen op het krijtbord die per glas kunnen besteld worden”, stelt de zaakvoerder. “De flessen die binnen staan worden geserveerd mits betaling van kurkrecht per fles. Daarnaast is er ook koffie te verkrijgen voor klanten die liever geen wijn drinken. En we werken ondertussen ook samen met Gelateria Luca. Als er kinderen bij zijn is het leuk dat zij kunnen genieten van een ijsje.”

Sinds kort is er op de eerste verdieping ook een feestzaaltje ingericht voor maximaal 20 personen.

“Hier doen we nu onze degustatiemomenten maar het is ook mogelijk om hier kleinschalige feestjes te geven”, aldus de wijnhandelaar.
“Wij verzorgen de wijn en laten een kok het eten bereiden. Dit met het principe van een zogenaamd vrienden – of familiefeest, het concept van een Italiaanse Tratoria: De schalen op tafel zetten, beginnen verdelen en daarna nog een hoofdgerecht en een dessert. Waarbij de voorzieningen wel steeds door onszelf gebeuren. Het is dus niet mogelijk om enkel het zaaltje te huren. maar daarnaast is alles wel mogelijk, alles is te bespreken.”

Binnenkort organiseert Di’Vin weer een degustatieweekend !!!
“Ontdek enkele van onze wijnen en doe inspiratie op voor de feestdagen.”

Vrijdag 10 december van 14-19u
Zaterdag 11 december van 10-19u
Zondag 12 december van 14-18u

Wijnshop Di’Vin Kouterstraat 22 Temse
De winkel is open op vrijdag van 14 tot 18 u., op zaterdag van 10 tot 18 u, en andere dagen op afspraak.


Uiteraard kan u ook bestellen via de webshop:
www.divinwines.be

Sinds kort is er op de eerste verdieping een zaaltje voor feestjes voor maximaal 20 personen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *